CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Vaga indefinida a PANRICO SA a partir del 13 d’octubre

Divendres, 4 octubre, 2013

VAGA INDEFINIDA A PARTIR DEL 13 D'OCTUBRE A PANRICO SA

Els sindicats (CGT, CCOO, UGT) amb presència a les diferents fàbriques de PANRICO SA convoquem vaga indefinida d'àmbit estatal a partir del diumenge 13 d'octubre del 2013. Les fàbriques es troben a Santa Perpètua de la Moguda, Valladolid, Madrid, Puente Genil i Saragossa

L'empresa pretén acomiadar una important part de la plantilla, fer una rebaixa salarial a qui continuï treballant i no ha pagat la nòmina de setembre. Els acomiadaments a tot l'estat serien un total de 1.914 treballadors: 75 comandaments intermedis, 756 treballadors de producció, 600 autònoms i 483 de suport. L'empresa ofereix una indemnització de 20 dies per any treballat amb un topall de 12 mensualitats, i a pagar en 24 mesos.

Quant a la pretensió de rebaixa salarial seria d'entre un el 35% al ​​45% de mitjana en el personal assalariat i d'un 20% als autònoms.

Amb aquestes propostes sobre la taula l'empresa pretén que s'arribi a un acord en el període de consultes.

Des de la CGT, volem mostrar el nostre rebuig a les propostes de l'empresa, carreguen sobre la plantilla el que en veritat és una gestió nefasta per part d'aquells que organitzen el funcionament de la fàbrica i la distribució dels productes.

És totalment incomprensible que es faci una distribució de menys productes dels que es consumeixen, llevat que s'estigui fent enginyeria comptable perquè els comptes de l'empresa donin negatiu. A això ja ens tenen acostumats les empreses, a manejar la producció les compres i les vendes de manera que els surtin els números desitjats per justificar acomiadaments de treballadors fixos i substituir-los per treballadors nous. En cadascuna de les fàbriques hi ha 50 contractacions de treballadors nous diàries.

La CGT considerem que aquestes mesures no són les que fan falta perquè es mantingui l'activitat de les fàbriques i els llocs de treball. Posem un exemple que diàriament veiem de mala gestió empresarial, els transportistes autònoms que realitzen les rutes de repartiment porten menys productes dels que es necessiten en les botigues per la demanda que tenen, es podrien vendre 10.000 pans mes, i 4.000 Donuts / Donettes i bollycaos.

La CGT ens oposem a aquests acomiadaments, a la rebaixa salarial i instem a l'empresa a que busqui entre els directius als responsables i els culpables de tot el que no està ben organitzat a l'empresa.

Secció Sindical CGT Panrico

Més informació:

- Gaspar Fernando CGT PANRICO: 615 346 737