CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Vaga Indefinida a Ramcon, Comunicat del Comitè d’Empresa

Dimecres, 2 desembre, 2020

Com ja sabeu, l'empresa Ramcon va entrar l'1 d'abril en la neteja dels centres municipals de Mollet. Des que va entrar, estem passant per situacions sorprenents, no ens respecten com a Comitè d'Empresa i sancionen a treballadores basant-se només en rumors o perquè sembla ser que han dit o que han deixat de dir, sense investigar la veracitat dels fets. Doncs bé, fins aquí hem arribat. No estem disposats a aguantar totes aquestes situacions, Ramcon no s'avé a raons i manté una postura dictatorial, per això no hem tingut més remei que convocar aquesta vaga. Dilluns passat vam tenir la conciliació mediadora amb Inspecció i, després de quatre hores i mitja de reunió, només es van tractar 2 punts dels quals hi ha en la convocatòria de vaga.
Un va ser el reconeixement del Comitè i l'altre punt va ser el tema de les vacances. La resta dels punts, l'empresa es va comprometre a tractar-los en una reunió amb el Comitè i poder solucionar-los, fins ara no ho ha fet.

A principis del mes d'octubre, el Comitè  presentem una proposta de vacances com sempre les hem fet. Però l'empresa des d'un principi ens ha volgut  donar les vacances fora del nostre contracte laboral al juliol. Des del Comitè els vam dir que si volen posar les vacances fora dels 10 mesos de contracte, doncs que els converteixi en contractes d'11 mesos, al que l'empresa s'ha negat. L'empresa volia imposar i des del Comitè ens neguem, ja que les companyes fixes discontínues no estaven disposades a acceptar-lo.

Els arguments que presenta l'empresa és a hem de fer fons quan els centres estan tancats perquè, segons diu, l'Ajuntament de Mollet així ho demanava. Doncs bé, quina és la nostra sorpresa quan el dilluns a la tarda l'empresa ens proposa un nou calendari per al personal fix discontinu i a diverses companyes ens donen les vacances coincidint amb els dies de fons, l'empresa s'està contradient en els seus arguments, a part que ens imposen unes vacances sense donar-nos la possibilitat de negociar. Només han respectat els quatre dies de lliure disposició dels centres. El comitè li fa una altra proposta el dimecres a la tarda. Seria començar les nostres vacances el 24 de desembre i acabar-les el dia 2 de gener i així faríem fons. I per Setmana Santa li demanem, com a dia de vacances, el dijous sant i així també tindríem tota la setmana per a fer fons. L'empresa ens respon, el dijous a la tarda a última hora, que no l'accepten.
 
Per tant, és clar que l'única raó que té l'empresa és que vol imposar les vacances sense negociar amb els treballadors. Venim manifestant que portem molts anys gaudint les vacances per Nadal i en setmana santa, i mai hi ha hagut problemes, ara Ramcon s'inventa històries per a no respectar-nos aquest dret adquirit.
 
No anem a la vaga només per les vacances, el dia 30 de novembre anem a la vaga per la situació inaguantable que està creant aquesta empresa.