CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Vaga indefinida a Unipost des del 20 de desembre, convocada per la CGT contra la proposta de l’empresa

Diumenge, 22 desembre, 2013

LA PRIMERA JORNADA DE VAGA (20-D) A UNIPOST HA TINGUT UN SEGUIMENT DEL 80 % A BARCELONA. A la resta de l'estat espanyol el seguiment ha estat desigual.

CGT ha convocat aquesta Vaga indefinida després de ser rebutjat en referèndum la proposta presentada per l'empresa amb el resultat de 1.030 vots NO i 795 vots SI, sent els sindicats CCOO, UGT i USOC els que han mantingut davant la plantilla una proposta empresarial que proposa extincions de contractes, expedients temporals, rebaixes salarials, etc. A més l'empresa ajorna l'aplicació dels acomiadaments fins aconseguir l'aplicació de la rebaixa salarial per tal de financiar-los.

CGT considerem que la vaga és l'única manera de parar aquesta nova agressió en una empresa en la qual s'està, des de fa temps, perdent drets laborals, socials i econòmics. Denunciem l'actitud irresponsable de la resta de sindicats de no sumar-se a la vaga i mostrar unitat d'acció i el que és pitjor, promoure que s'entrés a treballar, a pesar d'haver sortit derrotada la proposta de l'empresa en el referèndum.

Després de la concentració realitzada el divendres 20 de desembre, NOVA CONCENTRACIÓ DE TREBALLADORS D'UNIPOST EL DILLUNS 23 DE DESEMBRE A LES 10'30 HORES AL C/ PABLO IGLESIAS 16 DE L'HOSPITALET DE LLOBREGAT.

El passat 6 de novembre de 2013 va donar començament el període de consultes de l'últim pla de viabilitat presentat per Unipost que contempla MESURES MOLT DURES I INACCEPTABLES per a aplicar als treballadors/es el 2014, l'empresa va argumentar no tenir liquiditat i si no hi ha re-finançament ens assegura que UNIPOST ENTRARÀ EN CONCURS DE CREDITORS.

L'empresa insisteix, com porta dient des de fa tres anys, en el re-dimensionament de la companyia i que li sobra un 22% de plantilla, a més pretén prorrogar l'ERTO de suspensions que actualment afecta als 2600 treballadors/es de Unipost (120 jornades), i ampliar la reducció salarial del 10% que acaba el 30/4/14 fins al 31/12/14, una reducció salarial que li va concedir la Comissió Consultiva Nacional de Convenis Col·lectius (CCNCC) el 31 de juliol de 2013 i que va començar a aplicar-se a l'agost, i a més per si això fora poc, pretén aplicar una reducció salarial addicional d'un 10% del/1 1/14 al 31/12/14, si això s'apliqués els treballadors/es de Unipost sofriríem una reducció salarial d'un 20% en total el 2014.

El període de consultes de la rebaixa salarial va acabar SENSE ACORD després de celebrar-se la mediació al SIMA, amb el que ara és la CCNCC la que haurà de determinar si la hi concedeix o no a l'empresa i en quines condicions. El 5 de desembre de 2013 acabava el període de consultes del ERO i davant la immobilitat negociadora que ha manifestat l'empresa CGT considera que l'única via possible per a plantar cara al despropòsit que planteja l'empresa és la de la mobilització perquè els treballadors/es d'Unipost no podem admetre que hagi acomiadaments forçosos ni més rebaixes salarials.

Per tot això CGT ha procedit ha registrar el 2 de desembre de 2013 en el Ministeri d'Ocupació i Seguretat Social una CONVOCATÒRIA DE VAGA per a portar a terme aturades totals a partir del 13 DE DESEMBRE DE 2013 en tots els centres de treball d'Unipost a nivell estatal.

Les aturades seran de 24 hores (des de les 00:00 fins a les 24:00) i no s'inclouen ni dissabtes ni diumenges ni festius, el calendari és el següent: 20, 23, 26, 27, 30 i 31 de desembre de 2013, i 2 i 3 de gener de 2014, en cas que el conflicte no se solucioni ens reservem el dret de convocar aturades subsegüents, el que es realitzaria segons les previsions legals d'aplicació.

Els OBJECTIUS que es persegueixen amb aquesta vaga són d'una banda els incompliments de conveni per part de l'empresa, DIEM NO A LA REBAIXA SALARIAL i RECLAMEM LA MITJA PAGA D'ESTIU PENDENT, i d'altra banda demanem LA RETIRADA DELS ACOMIADAMENTS FORÇOSOS, que TOT ACOMIADAMENT SIGUI VOLUNTARI.

Els treballadors/es de Unipost portem tres anys patint la mala gestió que ha fet l'empresa, mantenint-la en peu a força de congelacions i rebaixes salarials, a més del consum de les nostres prestacions per atur després de dos anys de reducció de jornada i altre, el 2013, d'ERTO de suspensions, i mentrestant què ha fet l'empresa? Els accionistes d'Unipost, entre els quals s'inclou el totpoderós operador postal alemany Deutsche Post i la família Raventós, propietària de les vinyes Codorniu, han decidit no posar diners per a fer viable l'empresa, en el seu lloc han preferit que els treballadors/es siguem qui fem tot el sacrifici, fent-nos passar per veritables dificultats per a aconseguir arribar a fi de mes, a més de sofrir el retard en l'abonament de pagues i nòmines, de fet molts ja no arribem, i amb una rebaixa com la que planteja l'empresa menys encara.

Per descomptat motius per a portar a terme la VAGA n'hi ha de sobres, l'empresa porta tres anys posant pegats i incomplint acords, el que ha dut als seus treballadors/as a una situació crítica, i és per això que els treballadors/es anem a dir PROU portant a terme aquestes mobilitzacions per a forçar a l'empresa que busquin una alternativa a la senseraó que planteja, i que siguin els accionistes qui facin aquesta vegada l'esforç que no han fet fins a ara en comptes d'amenaçar amb CONCURSOS DE CREDITORS i el TANCAMENT D'UNIPOST.

CGT demana a la resta d'organitzacions sindicals amb representació a Unipost que s'uneixin a les mobilitzacions per la defensa de l'ocupació i per unes condicions dignes de treball dels treballadors/es d'Unipost.

Secció Sindical Estatal CGT Unipost
Barcelona- Madrid - Saragossa - València - Múrcia - Màlaga - Santander - Alacant

WEB: http://www.cgtbarcelona.org/cgtunipost - FACEBOOK: cgt.unipost
TWITTER: @cgtunipost - BLOG: http://cgtunipost.blogspot.com.es
TELÈFON: 660 268 456 (Secretaria General)