CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Vaga indefinida de 11 a 15h des del 30 d’octubre al Districte 33 de Correus Barcelona

Dimecres, 29 octubre, 2014

VAGA INDEFINIDA A PARTIR DEL DIJOUS 30 D'OCTUBRE LES ÚLTIMES 4 HORES DE LA JORNADA DE REPARTIMENT, DE 11 A 15, EN EL DISTRICTE 33 DE CORREUS

AFECTARÀ A: NOU BARRIS, CIUTAT MERIDIANA, TORRE BARÓ, TRINITAT NOVA I TRINITAT VELLA.

CONCENTRACIÓ A LES 12 HORES DEL DIJOUS 30 D'OCTUBRE A L'OFICINA DE CORREUS (C/ Rassos de Peguera 19).

DESPRÉS DE L'ENSULSIADA DE LA CAIGUDA DEL SOSTRE DE L'OFICINA DE CORREUS S'HAN DETERIORAT TANT LES CONDICIONS LABORALS DELS TREBALLADORS COM EL SERVEI POSTAL

CGT-Correus de Barcelona informem de la deterioració que està sofrint el servei postal en les zones de Nou Barris, Ciutat Meridiana, Torre Baró, Trinitat Nova i Trinitat Vella, a causa del ensulsiada de part del sostre de l'oficina situada en el carrer Rasos de Peguera 19, i el posterior trasllat dels carters del districte a l'oficina central de correus de Barcelona a Via Laietana, a uns dotze quilòmetres de la seva zona de repartiment, suposant un desplaçament, en transport públic de 1 hora d'anada i 1 hora de tornada, el que disminueix el temps efectiu per a realitzar el repartiment de la correspondència.

Aquest trasllat forçós va ser degut al fet que els treballadors del centre, emparats en la llei de riscos laborals i després de la caiguda de part del sostre, es van negar a seguir treballant ja que perillava la seva integritat física. L'ensulsiada es va produir a causa de una filtració d'aigua que els treballadors havien denunciat diverses vegades des de fa més de dos anys, sense que Correus i l'ajuntament hagin fet res per a solucionar el problema. Aquest trasllat a una zona tan allunyada com l'Oficina Principal de la Via Laietana afecta a la qualitat del servei postal, ja que el temps de desplaçament (aproximadament dues hores) disminueix el temps emprat en el repartiment quedant zones sense repartiment diari de forma continuada.

CGT hem instat a Correus que busqui un local en el propi districte i incrementi la plantilla de manera suficient per a solucionar aquesta lamentable situació, sense fins al moment haver rebut resposta per part dels responsables de Correus, ni tan sols una data aproximada de quant durarà aquest trasllat a la Via Laietana. Correos no es caracteritza per ser una empresa que solucioni els problemes en un temps acceptable, mes bé l'experiència ens diu tot el contrari, s'allarguen en el temps indefinidament.

Tenint en compte la situació d'exclusió social i pobresa que pateixen bona part dels veïns de Nou Barris, Ciutat Meridiana, Torre Baró, Trinitat Nova i Trinitat Vella (desnonaments, insuficients ajudes públiques per part de serveis socials, etc. ) no hem de tolerar que a això se sumi la deterioració del servei postal i augmentar així, les diferències socials ja existents en funció de la classe social. Entenem que aquest fet afecta als terminis de lliurament, del correu ordinari i també de les notificacions d'Hisenda, Jutjats i altres actes administratius que lliurats fora de termini, vulnerarien el dret a la legítima defensa dels afectats.

Per aquests motius els carters en defensa del servei públic i d'unes condicions dignes de treball iniciaran una vaga el dijous 30 d'Octubre amb caràcter indefinit de les 11 a les 15 hores i convidem a participar en les concentracions i actes que s'organitzaran a Ciutat Meridiana en defensa d'un servei postal públic i de qualitat, començant per una concentració el mateix dia 30 d'Octubre a les 12h. amb una concentració enfront de la clausurada oficina situada a Rasos de Peguera 19, que serà secundada pels treballadors del centre i les associacions de veïns afectades.

CGT Correus Barcelona