CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Vaga indefinida dels treballadors de Derbi

Dijous, 17 maig, 2012

Comencen amb aturades de cinc hores per torn, però la setmana que ve asseguren que paralitzaran totalment la producció. Denuncien que el grup Piaggio vol emportar-se la feina a una planta italiana, fet que pot deixar sense feina més de 150 persones.

Els treballadors de la fàbrica de Derbi de Martorelles (Vallès Oriental) han iniciat aquest dijous 17 de maig una vaga indefinida després que la direcció "no ha informat sobre els possibles inversors industrials a la planta i tampoc ha obert les negociacions per resoldre el futur de la plantilla", segons ha explicat el president del comitè d'empresa, Diego Moriña. La vaga és de 5 hores per torn, però a partir de dijous vinent l'aturada serà total i la planta quedarà paralitzada. Moriña ha avisat que mantindran la protesta fins que la direcció "s'assegui a parlar amb els treballadors". A més a més, uns 60 empleats han tallat aquest dijous al matí la rotonda de la B-500 com a acte de protesta.

A la fàbrica vallesana hi treballen més de 150 persones. Ja fa un any que Piaggio, la multinacional italiana propietària de Derbi, va anunciar la intenció de marxar del Principat i es va donar de marge fins al proper juliol per trobar una sortida a les instal·lacions i els treballadors. La plantilla denuncia que Piaggio portarà la producció de Martorelles a una planta italiana, malgrat que la fàbrica catalana és econòmicament viable, té un bon nivell de producció i compta amb uns costos de mà d'obra "més continguts" que els italians. El comitè insisteix també que els plans de deslocalització de Derbi, que aquest any compleix 90 anys, vulneren els pactes i acords signats amb els treballadors i davant la Generalitat al desembre de 2009 i juliol de 2011.

El comitè d'empresa va lliurar dies enrere una carta al ministre d'Economia, Luis de Guindos, demanant al Govern espanyol que intermediés "per trobar una solució de continuïtat per a la nostra llorejada i prestigiosa empresa, que tantes vegades ha omplert d'orgull el nostre país”. Prèviament, també s’havien reunit amb els partits amb representació al Parlament de Catalunya.

* Notícia publicada al web del setmanari El Triangle