CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Vaga indefinida impulsada per les i els treballadors de TEPSA a Tarragona contra l’ERO

Dimecres, 17 setembre, 2014

El dimarts 16 de setembre, a les 00:00h, els treballadors de la Terminal de TEPSA (terminales Portuarias SA) al port de Tarragona han començat una vaga indefinida per protestar pel procediment d'acomiadament col·lectiu que la Direcció de l'empresa ha impulsat des del passat 2 de Setembre. L’ERO afecta a 39 treballadors a nivell estatal, dels quals 7 treballen en la instal·lació de Tarragona, la qual cosa suposa un 25% de la plantilla.

Davant la postura de l'empresa, que es manté ferma en la reducció de plantilla i la flexibilitat i polivalència entre els treballadors no afectats per l'ERO; els treballadors i treballadores dels centres de Bilbao, Barcelona i Tarragona, han decidit portar endavant una vaga indefinida abans que finalitzi el període de negociació, amb l'objectiu que l'empresa tiri marxa enrere amb el procediment d'acomiadaments.

L’anunci de la vaga indefinida de TEPSA és un fet digne de remarcar i que requereix el màxim suport de tots els col·lectius i organitzacions de Tarragona que vetllen pels interessos i pels drets de les classes treballadores.

A l’actual situació, malgrat l’ofensiva permanent que pateixen els treballadors i treballadores, la mobilització en els centres de treball cada cop és més minsa donades les pressions i la vulnerabilitat a la que ha dut la darrera reforma laboral, així com el paper servil que acostumen a desenvolupar els sindicats majoritaris.

És per això que una vaga indefinida com la que desenvolupen els companys i companyes de TEPSA requereix tot el suport possible, i la màxima difusió, doncs és tot un exemple de coherència i valentia.

Per acompanyar-los en aquesta lluita, s'ha constituït un comitè de suport a Tarragona. Aquest està constituït per gent a títol individual i per diferents organitzacions, disposades a donar visibilitat al conflicte que es viu a TEPSA.

Des de la CUP de Tarragona i la CGT de Tarragona (sindicat al que està afiliat el representant dels treballadors del centre) volem fer una crida a tots els col·lectius de la ciutat perquè se sumin al comitè de suport amb els i les treballadores de TEPSA, per tal que aquests es sentin acompanyats, doncs considerem que la seva lluita és la de totes les classes populars, i més en un moment en el que les vagues indefinides semblen estar en perill d’extinció.

Per últim, emplacem a tots els grups del Consistori a que donin un suport real als treballadors de TEPSA, ja que en una ciutat amb més de 10.000 persones a l’atur és inadmissible passar per alt un nou ERO al municipi.

Com a darrera informació, comuniquem que membres d'aquest comitè de suport van ser expulsats del port en el matí de dimecres 17, quan es disposaven a acompanyar als treballadors en vaga que es troben a la porta de la instal·lació. Una vegada més, les forces repressives, en aquest cas la policia portuària, surten en defensa dels interessos patronals.

Comitè de Suport als Treballadors de TEPSA

CGT TEPSA TARRAGONA

Més informació:

- TWITTER CGT TARRAGONA

- Vídeo del suport a la lluita contra l´ERO a TEPSA:

<\/span>
  • Etiquetes

  • Dins la mateixa secció