CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Vaga indefinida parcial: Comunicat del comitè de vaga de TMB autobusos

Divendres, 13 setembre, 2013

Vaga indefinida parcial: Comunicat del comitè de vaga de TMB autobusos:

Comunicat CGT/PSA:

Intervenció de Saturnino Mercadé(CGT) a l´assemblea del 12/9:

NO VOLEM ENTRAR AL DRAP QUE ENS MOSTRA LA DIRECCIÓ

Des de CGT / PSA volem explicar a la plantilla d'Autobusos com veiem l'actual situació i quina serà la nostra proposta a l'Assemblea General del 12 de setembre respecte a l'acomiadament del company Bonilla. Amb aquest comunicat no pretenem condicionar l'opinió de ningú, el que si pretenem és donar una explicació del perquè creiem que no hem de caure en el parany / acomiadament que ens està tendint l'alta Direcció de TMB.

El dia 12 l'assemblea de treballadors i treballadores de TB decidirà el camí a seguir per aconseguir la readmissió del company Bonilla i des CGT / PSA avancem que, sigui quin sigui el camí acordat, ho acceptarem i farem tot el possible per que es compleixin els acords que es prenguin. El Comitè de Vaga anterior, en què nosaltres participàvem, va cometre un gran error en ajornar les mobilitzacions acordades per l'assemblea sense el permís de la plantilla, un error que CGT / PSA hem reconegut públicament, en la part que ens toca, i que també públicament tornem a afirmar que no es repetirà.

Els companys/es de CGT / PSA que vam acudir a l'assemblea del nostre sindicat hem pres el camí de no entrar al "drap vermell" que ens mostra la Direcció perquè entenem que darrere de l'acomiadament de Bonilla s'amaguen les veritables intencions de l'empresa. L'experiència ens diu que la Direcció mai actua a curt termini i no tenim cap dubte que els nostres directius volen seguir el camí d'altres direccions d'empreses, públiques i privades, del sector, com ara Autobusos Urbans de Saragossa AUZ: retallades de plantilla i de sou, camuflades de mil maneres, i també de servei. En l'última reunió de mediació que vam tenir amb la Direcció Anna Monferrer, Directora de Recursos Humans, ho va deixar molt clar: la nostra missió és abaratir costos .

Des de CGT/PSA creiem que amb l'acomiadament del company Bonilla el que també pretén la Direcció és aplanar el camí per aconseguir els seus objectius. Ens pretén desgastar i rematar ja que està veient les nostres actuals forces i la nostra divisió. L'empresa va iniciar aquest camí amb l'intent d'acomiadar al company Andreu i ara el segueix amb l'acomiadament del company Bonilla. Repetim, creiem que busquen que la plantilla es vagi desencantant perquè ara no tenim la mateixa força que fa uns anys. Per aquests motius creiem que la proposta de vaga indefinida, aprovada en l'anterior Assemblea General, no serà secundada majoritàriament en les cotxeres per molt temps. Un fracàs o escàs èxit de les aturades pot suposar un retrocés important per a la plantilla, és a dir deixar de creure que amb la mobilització s'aturin les retallades

Creiem que no podem anar a rebuf de les accions de la Direcció, perquè al final ens portarien on ells volen, hem de tallar aquesta dinàmica i decidir nosaltres mateixos el nostre propi ritme, sense caure en provocacions. Hem d'aconseguir la readmissió de Bonilla i alhora demostrar a la Direcció que si pensa "ficar" més retallades ens trobarà forts per defensar-nos. Ha arribat el moment de passar a l'ofensiva i començar a explicar a les entitats i organitzacions socials de Barcelona el que pretén realment la Direcció amb l'acomiadament de Bonilla.

No volem ficar la por al cos a ningú, només diem el que pensem. I tampoc se'ns escapa la realitat. La Generalitat ha dit que l'any que ve destinarà al transport un 9.4% menys de les seves aportacions a la vegada que no permetrà que es pugin les tarifes. No cal ser molt llest per saber on s'aplicaran les mesures de la Generalitat . Sí ...!, Ja ho ha dit Monferrer, abaratir costos d'explotació, o el que és el mateix, menys servei, menys plantilla i menys sou.

Proposta de CGT / PSA

1.- Aturades de 5 hores tots els dilluns primers de mes fins que Bonilla sigui readmès. La primera aturada es convocaria per al dilluns 7 octubre. Si el dia del judici laboral de Bonilla no cau en dilluns es convocaria també una aturada de 5 hores.

2.- Durant les aturades es realitzaran assemblees, en llocs públics, on s'informarà de la situació de Bonilla i de les maniobres de la Direcció de TMB.

3.- Mentre Bonilla estigui fora de TB, la plantilla es compromet a garantir, amb aportacions econòmiques individuals, el sou Bonilla.

4.- Iniciar una campanya pública de solidaritat amb Bonilla que inclogui la denúncia de les veritables intencions de TMB.

5.- Convocar la plantilla als actes públics que apareguin els nostres directius i / o polítics per denunciar la situació de la companyia.

Explicació

Creiem que, si o si, el tema de Bonilla arribarà a judici. I que actualment la situació de la plantilla no garanteix les aturades indefinides aprovades per l'assemblea. Sí que creiem que una aturada mensual amb assemblea es pot perllongar indefinidament amb fort seguiment i sense problemes fins que Bonilla torni amb nosaltres.

Pretenem canviar les aturades diàries indefinides per aturades mensuals i accions coincidents amb actes públics dels nostres directius o polítics perquè una baixa participació en les aturades seria un fracàs i un abandonament definitiu de les mobilitzacions. En canvi encara que la participació en els actes de protestes que es convoquin és escassa mai es podrà prendre com un fracàs de la plantilla.

La tranquil·litat econòmica de Bonilla és important i fàcil d'aconseguir gràcies a la plantilla. A més gràcies a les seves aportacions i a la seva participació en les accions de protesta que es convoquin estem segurs que, a poc a poc, la majoria de la plantilla anirà prenent més consciència del que està passant amb Bonilla i la seva relació amb els veritables plans de futur de la Direcció de TMB.

A través de la campanya de denúncia pública que es faci entre la població de Barcelona s'aconseguirà el suport dels nostres usuaris alhora que a la Direcció de TMB, i als polítics de Sant Jaume, se'ls posarà molt més difícil portar per davant seu política de reducció de serveis, plantilla i sou.

CGTPSA

Més informació:

- WEB CGTPSA

- TWITTER CGTPSA

- SLIDESHARE CGTPSA