CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Vaga per cap d’any dels teatres de Barcelona del Grup Balañá

Dissabte, 28 desembre, 2019

img_20191228_100128.jpg

El passat dia 23 de desembre per part del ‘Sindicat d’Espectacles Publics’ de la CGT, es va anunciar als serveis jurídics de la Generalitat, la convocatòria d'una vaga dels teatres del ‘Grup Balañá’ després de la celebració d'una assemblea dels seus treballadors que així ho van acordar per una àmplia majoria.

Els dies previstos per a la seva celebració són els pròxims 31 de desembre i l'1 de gener. Durant aquests dies les localitats dels aforaments dels teatres estan pràcticament esgotades.

Les causes de la vaga són:
a) l'existència de contractes laborals fets en frau llei per haver-se atorgat sota la modalitat de fixos discontinus en comptes de fixos
b) la vulneració dels salaris mínims i condicions de treball establertes en el vigent Conveni de locals d'espectacles públics de Catalunya.

Malgrat això i a fi d'impedir la vaga, l'empresa Balañà instrumentalitza a les companyies per a contractar a través d'aquestes a treballadors aliens a l'empresa per a substituir als vaguistes, vulnerant la llei el que suposaria la imposició d'una multa milionària, la major sanció establerta en l'RD 5/2000 de 4 d'agost.

Davant aquesta situació, sens dubte il·legal, el sindicat convocant ha formulat una denúncia davant la Inspecció de Treball perquè posi els mitjans suficients a fi d'evitar aquesta vulneració del dret de vaga. Comptarà amb la participació dels cossos i forces de seguretat.

Encara així, la Delegació de Treball de la Generalitat, a fi d'evitar el que podria suposar una font de disturbis a la ciutat, ha convocat un acte de mediació entre les parts el pròxim dia 30 de desembre a la seu del Carrer Albareda, per a intentar arribar a una solució del conflicte.

Contacte: balanateatres.cgt@gmail.com
Twiter: @CTeatres

Comunicacdo de prensa de huelga de teatros en Barcelona

img_20191228_100128.jpg

Attached documents

<\/span>
  • Etiquetes

  • Dins la mateixa secció