CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Vaga sanitat 18N a Catalunya: “L’important és que almenys un sindicat ha donat un cop de puny damunt de la taula”

Dissabte, 19 novembre, 2011

Manifestació Barcelona 18N

“La vaga és un èxit moral més enllà del seguiment perquè cap sindicat de classe ha tingut els nassos que hem tingut nosaltres de convocar una vaga als hospitals públics i concertats de Catalunya per donar una sortida a la gent. Si els sindicats no estem per això, més val que anem cap a casa i pleguem”. El responsable de la CGT al Joan XXIII de Tarragona Agustí Aragonès, responia d’aquesta manera a la pregunta dels periodistes sobre quina era la valoració de l’aturada convocada avui per la seva central en solitari arreu del país. “La vaga dels metges va ser elitista i si els altres sindicats no s’hi han afegit tot i haver estat invitats suposo que ha estat perquè tenien por a fer el ridícul. Però almenys hi ha hagut un sindicat que ha fet un cop de puny damunt la taula. Aquesta vaga -assenyala Aragonès- és l’últim cartutxo que ens quedava. No som uns irresponsables. Hem fet moltes mobilitzacions prèvies. I si bé és uan vaga contra les retallades laborals també ho és, i especialment, contra les socials”.

Sense discutir els serveis mínims dictats per la Generalitat, que han convertit aquest divendres en un diumenge qualsevol, Aragonès ha carregat contra uns ajustaments “que deixen la població indefensa” i que ha suposat al Joan XXIII, fent números, una davallada en el període 2010-2011 de 600 intervencions quirúrgiques, de 119 llits d’hospitalització i 153 persones en plantilla. “Si no hi ha més gent fent vaga (l’única valoració al migdia era la repercussió al torn de nit, xifrada en tres professionals) és perquè la gent va molt fluixa de butxaca i s’ho pensa dues vegades”. El següent pas serà decidir en assemblea si es continuen o no les mobilitzacions. “Veurem si la gent ja està cansada. Però no podem deixar a la població indefensa, perquè ratlla en el genocidi coses com detectar o no a temps un càncer”.

D’una ‘incidència pràcticament nul·la’ al 35% de seguiment

Les dades sobre la incidència de la vaga han acabat reproduint els símptomes habituals: bipolaritat múltiple. El departament de Salut l’ha considerat “pràcticament nul·la” amb un percentatge de seguiment del 0,36% arreu del país entre centres públics i concertats, mentre que la CGT ha assegurat que el seguiment ha estat del 35%.

www.tarragona21.com/limportant-es-que-almenys-un-sindicat-ha-donat-un-cop-de-puny-damunt-de-la-taula/


>>> La CGT xifra el seguiment de la vaga convocada el 18-N a la sanitat pública catalana entre un 30 i un 40% "de les persones que podien fer vaga avui". La manifestació realitzada a Barcelona a les 12h. del migdia aplega 300 persones i s'atura davant l'Institut Català de la Salut on dos membres de la CGT hi entren per parlar amb el seu director.

>>> Vídeo de la manifestació de Barcelona.

 

  • Etiquetes

  • Dins la mateixa secció