CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Per una jubilació digna: Vaga al transport per carretera i urbà el 10 d’abril

Dimecres, 3 abril, 2024

CGT Catalunya convoquem a la vaga a més de 6000 treballadors i treballadores del transport per carretera i urbà a la província de Barcelona, el 10 d’abril de 10 a 16h. El mateix dia, a les 12h, ens manifestarem davant de la Delegació del Govern, al carrer Mallorca 278, per reclamar que el sector reconegui una jubilació digna als 60 anys.

Portem anys exigint l’aplicació dels coeficients reductors previstos al Reial Decret 1698/2011 en l’edat de jubilació de conductors i conductores, així com d’altres professions de risc per a la salut. La no aplicació dels coeficients reductors està representant un increment de les xifres de mortalitat i accidentalitat en edats més avançades, i un major nombre de malalties professionals en aquests sectors.

Cridem a participar a tots els treballadors i treballadores, tant del sector públic com privat, que desenvolupin la seva activitat laboral i professional com a conductors al sector del transport de viatgers i mercaderies, sense distinció de situació laboral, sexe o condició social.

No tenim reconeguda la jubilació anticipada sense minva econòmica de la pensió , ni tampoc tenim reconeguts coeficients reductors en l’edat de jubilació per la naturalesa penosa i insalubre del treball. La Direcció General d'Ordenació de la Seguretat Social tampoc ha tramitat tan sols la sol·licitud realitzada el 2022, posteriorment el 2023 a les respectives subdelegacions del govern, que va instar la CGT convocant perquè s'iniciessin els tràmits d'estudi i reconeixement dels coeficients reductors per al sector.

Cal que la normativa vigent doni solució a la penositat i perillositat de l'activitat laboral. Les condicions de les infraestructures, els temps de treball i descans, els mitjans de treball o els productes utilitzats requereixen una urgent i necessària actuació pública i empresarial dirigida a resoldre aquestes condicions laborals i en el seu cas, avançar l'edat de jubilació.

Segons dades de l'informe elaborat recentment per l'Observatori de Riscos de l'EU-OSHA, en el qual es cobreix tot el sector del transport, destaquen perills, riscos i problemes associats a la Seguretat i Salut en el Treball com ara l'exposició a vibracions, postures estàtiques prolongades en posició asseguda, manipulació manual de càrregues, exposició a nivells elevats de soroll, inhalació de vapors i gasos, maneig de substàncies perilloses, condicions climàtiques adverses així com escàs marge per adoptar condicions de treball ergonòmiques i estils de vida saludables.

Descarrega el preavís de vaga aquí.