CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Vagues de 10 minuts a TV3 els dies 10, 15, 16, 22 i 27 de juny perquè la direcció de l’ens retiri l’acusació de 7 anys de presó contra un treballador

Dimecres, 8 juny, 2016

El Comitè d’empresa de TV3 va fer a finals de maig un seguit d’Assemblees parcials per exposar la proposta de mobilitzacions a fer durant el mes de juny en la que plantejaven una segona tanda de vagues per reclamar al Consell de la CCMA que desisteixi de la demanda de 7 anys de presó contra el company suposadament relacionat amb la filtració de 2012. Els representants dels treballadors volen amb aquestes accions reclamar a la direcció de l’entitat la retirada de l’acusació contra el seu company al qual es demana una forta pena de presó fruit d’una acusació per revelació de secrets. El fet concret que ha ocasionat la dura situació actual va ser la filtració per correu electrònic dels salaris de tots els treballadors i del càlcul, que previsiblement hauria fet l’empresa, de les indemnitzacions a pagar en el cas d’un ERO.

La insistència de la CCMA a mantenir la petició de presó és la culminació del pitjor període de crisi i enfrontament laboral de la història de la Corporació. En el referèndum realitzat el 2 de juny es va aprovar el calendari proposat pel comitè amb un 64,42% de vots favorables a la proposta.

Les aturades proposades consistiran en vagues de 10 minuts acompanyades de diferents iniciatives i accions per cridar l’atenció sobre el fet que els directius de TV3 mantenen una demanda de presó per a un treballador. Amb aquestes noves aturades volen reblar el clau i posar el problema a l’agenda de qui pot influir en l’actitud de la Corporació.

Es faran en els dies següents i coincidint amb els programes que s’inclouen en quadre adjunt:

Divendres 10 de juny a l’inici del TNM de 14:30 a 14:40
Dimecres 15 de juny a l’inici de “Els Matins” de 8:00 a 8:10
Dijous 16 de juny a l’inici del TNV de 21:00 a 21:10
Dimecres 22 de juny en l’horari de la Riera de 16:00 a 16:10
Dimecres 22 de juny en l’horari de “Divendres” de 17:20 a 17:30
Dilluns 27 de juny a l’inici del TNM de 14:30 a 14:40

Més informació al web del Comitè d'Empresa de TV3: http://www.comitetv3.cat/


El comitè de TV3 proposa noves aturades durant les eleccions

Els treballadors demanen que la Corporació retiri l'acusació contra un company per a qui demanen set anys de presó

El comitè d'empresa de TV3 i Catalunya Ràdio ha proposat noves propostes de vaga durant la campanya electoral. L'objectiu és pressionar la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals perquè retiri l'acusació contra Gustau C., a qui demanen set anys de presó per haver filtrat suposadament l'any 2012 els sous dels treballadors i la intenció de l'organisme de fer un ERO. La petició és la mateixa que demana la Fiscalia per al treballador, enginyer de Telecomunicacions, que actualment està de baixa.

Els representants dels treballadors proposen sis dies d'aturades de 10 minuts, a l'inici del Telenotícies Migdia, d'Els Matins, del Telenotícies Vespre i de la Riera, entre el 10 i el 27 de juny, coincidint amb la campanya electoral. Ara serà a l'assemblea on els treballadors hauran de donar llum verda a la iniciativa.

Representants del Comitè d'Empresa han explicat en roda de premsa que tot i els seus intents reiterats, ni els fins ara president Brauli Duart, ni la seva successora temporal, Núria Llorach, han accedit a retirar l'acusació. Al·leguen que han de protegir tots els treballadors i que encara que es retiressin, la Fiscalia continuaria endavant. Una postura que no comparteix el comitè, que considera que amb el "perdó de l'ofès" es podria acabar el procés penal. El judici està previst que se celebri el proper 30 de juny.

Els treballadors ja van fer vagues parcials per Sant Jordi, tant a Catalunya Ràdio com a TV3. Fins ara, 1.340 empleats de la televisió i la ràdio públiques han signat a favor de retirar la demanda. "Farem tots els esforços perquè es retiri la persecució jurídica cap a ell", ha explicat Roser Mercadé, del comitè d'empresa.

Gustau C. nega que sigui l'autor de la filtració, que es va fer accedint al correu de Duart, de l'exdirector de TV3 Eugeni Sallent i del cap del Departament d'Explotació, Antoni Picola. D'allà es va aconseguir un document Excel que es va reenviar a bona part dels treballadors de la Corporació, on s'incloïa els sous i els càlculs per un ERO que finalment es va materialitzar el 2013. La Fiscalia acusa el treballador de dos delictes: descobriment i revelació de secrets.

La germana de Gustau C. ha explicat en roda de premsa l'infern que va patir el seu germà en ser detingut pels Mossos l'octubre del 2013, i passar tres dies a les garjoles de Gavà. El comitè defensa també la seva innocència, i demana que el cas es tanqui, sense buscar més culpables d'aquella filtració. El proper 7 de juny tenen previst entrevistar-se amb el Síndic de Greuges, Rafael Ribó, i el dia abans amb la vicepresidenta, Neus Munté. Amb anterioritat han fet arribar la seva queixa al president, Carles Puigdemont, i a l'expresident Artur Mas.

* Notícia publicada a El País
http://cat.elpais.com/cat/2016/06/01/catalunya/1464797515_942522.html