CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Vagues parcials a Atos Origin Barcelona

Dijous, 9 octubre, 2008

Els treballadors de la multinacional francesa Atos Origin dedicada a la informàtica de grans empreses i esdeveniments internacionals, han convocat aquestes aturades contra la congelació salarial que sofreixen des de l'any 2000 i per aconseguir millores en la jornada laboral que els permetin conciliar la vida familiar i laboral.


L'empresa ATOS ORIGIN es dedica al desenvolupament i manteniment de sistemes informàtics. És el soci tecnològic del Comitè Olímpic Internacional i responsable de la infraestructura tecnològica dels Jocs Olímpics en el major contracte tecnològic relacionat amb l'esport i que s'opera des del centre de treball de Barcelona. També gestiona sistemes informàtics d'entitats com Banc de Sabadell, Endesa, Aigües de Barcelona, Gas Natural, compta amb 850 treballadors a Barcelona i 4.000 a l'Estat espanyol, i va rebre el 2007 15 milions d'euros en subvencions.

Els seus treballadors vénen patint congelacions salarials des de l'any 2.000, salaris d'entrada molt baixos (molts inferiors als 1.000 € al mes) i jornades que en moltes ocasions s'allarguen per sobre de les 10 hores sense compensació, "s'aconsella" no realitzar les vacances, es penalitza a qui s'acull a reduccions de jornada i es rebutja la negociació col·lectiva promovent en el seu lloc una desregulació laboral i els pactes individuals materialitzats generalment en “el si no t'agrada la porta és molt gran”.

Per això porten des de novembre de 2007 intentant arribar a un acord amb la Direcció de l'empresa que solucioni aquesta situació, però la seva prepotència i negativa a parlar ens ha portat a un conflicte que haguéssim volgut evitar. A l'abril ja va ser necessari convocar una sèrie de protestes per a obrir una taula de negociació que l'empresa es negava a constituir, però en tots aquests mesos s'ha negat a parlar de cap de les reivindicacions dels treballadors.

Per això la CGT ha convocat, després d'un any sense avanços, una sèrie d'aturades parcials per als dies 6, 9, 13 i 16 d'octubre. L'aturada del dia 6 va tenir un seguiment massiu en àrees significatives com la de Grans Esdeveniments (que gestiona la infraestructura dels JJOO), o la d'Investigació i Innovació i Mercat de Capitals, que dóna servei a La Caixa, però l'empresa segueix sense respondre. Durant l'aturada del dia 9 tindrà lloc una assemblea de treballadors per a decidir les pròximes accions.

F.L. CGT Barcelona