CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Valoració de CGT de la cimera del G-20 realitzada el 15 de novembre a Washington: la classe treballadora ha estat exclosa

Dimecres, 19 novembre, 2008

Així comença el document aprovat en la recent cimera celebrada a Washington. Això és una clara demostració d'intencions sobre el paper que ells s'atorguen. Res podíem esperar de la reunió de caps de les nacions més riques del món (incloent als països emergents, com ells els denominen). És a dir, el G-20 ha estat la reunió dels que es reparteixen el pastís. Per això, ens causava ja riure la idea que llançava Sarkozy de refundació del capitalisme. Més aviat podríem parlar d'una reafirmació del neoliberalisme.


Hi haurà més Fons Monetari Internacional (FMI), més Banc Mundial (BM), rellançaran l'Organització Mundial del Comerç (OMC). Complerta ja l'operació Robin Hood al revés, mitjançant la qual els governs representatius han desplumat als pobres representats (ara dues vegades empobrits) per a donar-lo als rics (ara dues vegades lladres i rics), i “il·luminats” acaben dictaminant que el mercat lliure gaudeix de bona salut. Perquè la recepta sempre és la mateixa: privatitzar els beneficis i socialitzar les pèrdues, un estat mínim i fràgil per al social i màxim i contundent a nivell policial.

La cimera ha buscat posar pegats a la punxada de la roda del capitalisme. Parlen de tancar les portes al proteccionisme estatal quan acaben de dilapidar bilions d'euros en tot el món per a sanejar el seu sistema financer, mantenen l'irresponsable creixement econòmic sense apuntar al desastre mediambiental que provoca i aposten per la necessitat d'acudir a un cert keynesianisme mitjançant inversions públiques sense explicar com arribar a això.

I què dir del nostre “líder”, el Sr. Zapatero, que capdavanter dels pobres, de l'aliança de civilitzacions, etc, al contrari, s'ha oblidat de parlar de l'augment exponencial de l'atur i de la falta de sortides que es planteja al Tercer Món, ara definitivament postergat a l'haver-se transferit bona part dels recursos dels contribuents a les butxaques dels que han provocat la crisi. On va deixar les fulles del seu discurs en el qual es tractava de la lluita contra la fam, el canvi climàtic i els objectius del Mil·lenni, com havia anunciat? Al contrari, el Govern de Zapatero dóna suport i defensa la indignant Directiva de retorn d'immigrants, el seu govern està aprovant tots els ERO així com el pacte social de la patronal, UGT i CCOO, ja està planificant la nova agenda del Pacte de Toledo per a abaratir “els costos laborals”, reduir les prestacions socials, abaratir l'acomiadament i la jubilació…

És a dir, que aquest conclave de savis- “capdavanters” que ens anaven a descobrir la “pócima màgica” no ha servit de res o si. Almenys se'ls ha caigut la careta que sabem més tard o més d'hora es treurien per a ensenyar-nos les seves mesures més amargues. Però que tinguin en compte aquests defensors del capitalisme que el poble i la classe treballadora sempre seguirà aquí, en peus en defensa dels seus drets. I en aquesta obstinació de crear teixit i moviment obrer, està la CGT. En convocar a la classe treballadora al carrer, a denunciar les situacions fictícies que ens estan plantejant en els ERO i a defensar els serveis públics com essència d'una societat lliure i solidària. No ens enganyen, sabem quins són els seus jocs i seguim treballant per la mobilització social i la convocatòria d'una vaga general.

Secretariat Permanent Comitè Confederal CGT