CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Valoració de CGT de la Vaga General en l’Ensenyament Públic

Dimecres, 23 maig, 2012

Per a la CGT la Vaga ha estat un èxit en tot l'Estat espanyol

En el dia d'avui, 22 de maig, s'ha desenvolupat una Vaga General de totes les etapes, des d'Infantil fins a Universitat, que solament podem qualificar com d'èxit del conjunt de la comunitat educativa (professorat, alumnat i famílies). Els seguiments en el conjunt de les diferents etapes educatives són majoritaris, sent les universitats de tot l'Estat espanyol les que més seguiment acumulen, romanent sense classes en el seu conjunt i arribant fins i tot a tancar alguns campus universitaris.

Per Comunitats cal destacar els seguiments d'Astúries amb un 75% de mitjana en totes les etapes, el País Valencià amb unes dades de seguiment del 80% en universitats i del 65% en Primària i Secundària, o Catalunya, amb un seguiment mig del 60% en totes els trams. En Aragó la mitjana de seguiment la xifrem en el 70% en el conjunt de la comunitat educativa; a Andalusia el seguiment ha estat del 53%; o a Castella-Lleó on s'ha arribat a un 70% de seguiment entre tots els trams. A Madrid el seguiment de la Vaga ha arribat al 80% en Universitats i al 70% en Primària i Secundària.

També s'han desenvolupat diferents assemblees multitudinàries en el conjunt de les ciutats de l'estat on han participat de forma unitària mares i pares, estudiants i professorat per a debatre les solucions contra les retallades educatives i la continuïtat de les mobilitzacions.

Amb aquestes xifres es demostra que la societat espanyola i especialment les i els estudiants, les associacions de mares i pares i el professorat no estan disposats a seguir suportant unes retallades educatives i socials que malmeten el futur de tota una generació i suposen una perduda de qualitat en l'ensenyament i de llocs de treball irreversibles.

A més, des de la CGT volem vincular l'èxit de la Vaga en el sector de l'Ensenyament amb el fastig de la societat davant les Retallades Socials que estem patint en diferents àmbits de les nostres vides, com en Sanitat, Serveis Públics, drets i llibertats. Per tot això, i per la participació massiva en les manifestacions desenvolupades en les principals ciutats de l'estat al llarg del dia i en les mobilitzacions que s'han de seguir convocant en defensa de l'Educació Pública.

Federació d'Ensenyament de la CGT