CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Valoració de CGT del comunicat de premsa de la Comissió de seguiment del Pacte Nacional per l’Educació

Dimecres, 26 març, 2008

L'ensenyament públic no es ven

En primer lloc és molt significatiu que la comissió de seguiment del Pacte Nacional per l’Educació (PNE) es reuneixi per no fer el seguiment del pacte.


En la nota de premsa no hi ha cap referència al seguiment d’aspectes tant controvertits com l’aplicació de la sisena hora a l’educació primària pública (la seva repercussió en la coordinació i el funcionament dels centres, les substitucions de les baixes, la problemàtica dels horaris dels i de les alumnes i els i les mestres...) o el pràcticament nul acolliment de les privades concertades al contracte programa pel qual passarien a deixar de cobrar quotes (escassament arriben a la vintena)

En canvi, les 21 entitats signants del PNE (entre elles patronals de la privada, sindicats no convocants de la vaga del 14F i UGT i CCOO) constaten que el Pacte ha de quedar reflectit en l’articulat de la futura Llei d’Educació de Catalunya (LEC) i que, en una segona fase, es contrastarà la coherència entre PNE i LEC.

Cal recordar que 3 (USTEC-STEs, ASPEPC-SPs i CGT) dels 5 sindicats convocants de les mobilitzacions del 14 de febrer, que som la majoria de la representació sindical en l’ensenyament públic, no varem signar el PNE. També una part molt significativa del professorat es va posicionar en contra entre d’altres motius per: la creació d’un sistema educatiu d’interès públic que integrava els centres públics i privats concertats i subordinava els públics, per la sisena hora a la primària pública, per l’absència de compromisos ferms de les patronals de la privada, pel camí que s’obria cap a més concertació i més privatització...

El Departament dóna per tancada aquesta primera fase (vol dir que té via lliure per presentar el text de la LEC) amb aquesta reunió, les aportacions que rebi del Consell escolar de Catalunya i altres aportacions rebudes en els últims mesos (de qui?). Cap menció a reunir-se amb els sindicats convocants de les mobilitzacions, ni a la retirada de les Bases de la LEC que era la reivindicació unitària dels 5 sindicats i el clam del professorat i l’alumnat en vaga.

No sabem si aquest comunicat de premsa ha estat pactat entre les 21 entitats, però ens preguntem: quin comunicat de premsa del 3 de març agrada més a CCOO i UGT? el de la comissió de seguiment del PNE o el comunicat conjunt dels 5 sindicats o­n “proclamem la nostra voluntat de prosseguir amb tots els recursos al nostre abast per tal d’aconseguir la retirada d’aquest document de Bases” i afirmem que “en el cas que no s’hagi rebut cap resposta positiva de la Conselleria d’Educació a les nostres demandes, convocarem noves mobilitzacions (inclosa la vaga) per a mitjans d’abril que prosseguiran fins que l’Administració educativa retiri el document de bases de la LEC”?

Federació d'Ensenyament de la CGT de Catalunya

www.cgtcatalunya.cat/cgtense