CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Valoració de CGT del primer any d’Hemodinàmica funcionant 24 hores a l’Hospital Joan XXIII de Tarragona

Dimecres, 17 febrer, 2016

El primer any d'Hemodinàmica funcionant 24 hores

El 16 de febrer celebrem el primer aniversari de l'obertura les 24 hores del servei d'hemodinàmica, després d'una llarga lluita de la CGT. Com avaluació, veient els resultats, volem fer les següents puntualitzacions:

1.- L'obertura no ha estat una voluntat política, com deia el señor Nin, ha estat fruit de la lluita que va començar la CGT i va fer seva bona part del poble de Tarragona, que va tenir com a colofó el tancament de 5 dies a la Delegació Territorial de Sanitat, que va fer la CGT amb el recolçament del Grup de Treball en Defensa de la Sanitat, i la manifestació multitudinària, que l'esmentat grup va convocar

2.- Les xifres, tant del servei a 12 hores com de 24hores, ens han donat la raó de la necessitat d'Hemodinàmica:

any 2014 (12 hores), total d'angioplasties: 784 de les quals eren urgents: 296

any 2015 (24 hores), total d'angoplasties: 952 i urgents: 476

Actualment el sevei ha quedat insuficient per poder tractar tots els casos, i bona prova d'això és que tots els cateterismes ordinaris del Baix Penedès son derivats a Barcelona.

S'ha millorat molt el servei, però les Terres de l'Ebre segueixen marginades, ja que quan es presenta un cateterisme urgent es troben a 100 km de Tarragona; per això reivindiquem l'obertura d'una sala que també cobreixi les 24 hores els 365 dies de l'any a l'Hospital Verge de la Cinta, amb les dotacions de personal i mitjans necesaris.

També reivindiquem l'obertura d'una altra sala a Tarragona, doncs l'augment de casos i les necessitats de la població així ho requereixen. La nova sala ha d'estar dotada amb l'equip humà i el material tècnic que sigui necessari; és a dir, el doble del que hi ha ara.

Després d'aquesta exposició, la CGT considera responsables (tant de les morts com de les seqüeles que hagin patit els malalts, familiars i la ciutadania de Tarragona) a tota la cadena de responsables (que han actuat amb irresponsabilitat) d'aquesta situció durant tants anys: des de la Presidència de la Generalitat amb les retallades, especialment el conseller Boi Ruiz, i tots els responsables del CAT Salut i de l'ICS.

Podeu descarregar el dossier amb les informacions de tota la mobilització seguint aquest enllaç:
http://issuu.com/cgtjoanxxiii/docs/hemodinamica_24h_16f

Secció Sindical CGT Hospital Joan XXIII de Tarragona

https://twitter.com/cgtjoanxxiii

​Per a més informació
Agustí Aragonés ​645 102 243


Noves mobilitzacions d'hemodinàmica per reclamar dues sales més

Denuncien que els cateterismes urgents de l'Ebre haurien de poder-se atendre a Tortosa i que, els ordinaris del Vendrell, haurien d'anar a Tarragona i no a Barcelona

Un any després d'assolir les 24 hores d'atenció des de Tarragona a la unitat d'hemodinàmica de l'Hospital Joan XXIII, amb gairebé dos-cents trasllats a Barcelona evitats, la CGT ha comparegut davant dels mitjans per emetre una nova reivindicació: dues noves sales, una a Tarragona i una altra a Tortosa, a l'Hospital Verge de la Cinta. Els veïns de les Terres de l'Ebre ara mateix es troben en la mateixa situació que els tarragonins abans de passar d'«horari de banc» a completar totes les hores del rellotge amb atenció a casos urgents -i ordinaris de dilluns a divendres-, i és que davant la necessitat de realitzar angioplàsties i atendre cateterismes, han de recórrer per carretera o amb helicòpter la distància fins a Tarragona. L'altra demanda és una sala més, cosa que suposaria la contractació d'una quinzena de treballadors més, a l'hospital tarragoní, per tal de poder acollir totes les operacions ordinàries de la demarcació, també aquelles que avui dia es traslladen a Barcelona des del Baix Penedès en considerar que es troben més a prop.

El sindicat ha volgut recordar aquest dimarts com es va assolir la primera de les reivindicacions, ara farà un any. «No va ser per voluntat política com apuntava el senyor Nin, ells no van obrir res, va ser fruit de la lluita», deia el responsable de la secció sindical Agustí Aragonès a l'entrada de l'hospital on hi van recollir més de deu mil signatures. Aquestes noves demandes seran traslladades -quan sigui públic- al nou delegat de sanitat al territori, però ja han anunciat mobilitzacions en el mateix sentit que les de 2014 i 2015.

«És important que la gent no calli»

Abans que Tarragona disposés d'una unitat d'hemodinàmica les 24 hores, hi va haver diversos casos de pacients que s'haurien vist afectats per aquesta situació. Algun d'ells fins i tot va morir, com va ser el cas d'Enrique Gheron, la vídua del qual ha estat present aquest dimarts a la roda de premsa del sindicat per recordar que «l'expedient on deien que no s'hauria salvat amb la unitat oberta no va ser com diuen que va ser» i assegura tindre proves que desmenteixen el que va dir, entre d'altres, l'encara delegat de salut al Camp de Tarragona, Josep Mercadé. El seu cas com també el de Felipe Rivas -el primer a denunciar- o el de Rosa Maria Abril, van destapar la indignació ciutadana. Per això, Agustí Aragonès ha destacat que «és important que la gent no calli». Fruit de l'aparició d'Abril a la Marató de TV3 va veure com molta gent se li adreçava per explicar el seu cas particular.

L'any 2014, amb la unitat oberta només dotze hores, es van fer un total de 784 angioplàsties, 296 de les quals eren urgents. Aquesta xifra s'incrementa a 952 i 476 respectivament amb la unitat oberta en hores nocturnes.

* Notícia publicada a Tarragona Diari:
http://www.naciodigital.cat/delcamp/tarragonadiari/noticia/16742/noves/mobilitzacions/hemodinamica/reclamar/dues/sales

Més informació:

- TWITTER CGT TARRAGONA