CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Valoració de CGT del resultat de les eleccions sindicals a Nissan Zona Franca

Dilluns, 2 març, 2015

ÉS EL QUE VOLEM – ÉS EL QUE TENIM

En primer lloc hem d'agrair els 303 vots de confiança de la plantilla que ha dipositat apostant per la candidatura de la CGT. Som el que som, una opció sindical alternativa, combativa, que no callem , que no claudiquem. Això ens fa partir amb “el desavantatge” de no rebre suports ni favors de ningú.

Davant d'això, no anem a enganyar a ningú si diem que hem cobert les expectatives que ens marquem. Teníem un objectiu ambiciós, ampliar la nostra presència en el Comitè d'Empresa. No ha pogut ser per un escàs marge de vots. Sí que és cert, que hem estat la segona candidatura que millor progressa en nombre de vots (+25%), mantenint un percentatge superior al 10% dels vots als quals aspiràvem en el Col·legi d'Especialistes i no Qualificats.

Aquest resultat ens fa mantenir la nostra confiança en el treball realitzat, no solament durant la campanya, si no en els últims 4 anys de treball. La composició del Comitè d'Empresa ha passat de 25 representants a 27, quedant de la següent forma:

SIGEN-USOC 11 delegats (1208 vots), CCOO 9 delegats (1079), UGT 5 delegats (674), CGT 2 delegats (303).

L'anterior comitè sorgit de les eleccions del 2011 tenia aquesta composició: SIGEN-USOC 11 delegats (1074 vots), CCOO 9 delegats (758), UGT 5 delegats (576), CGT 2 delegats (242).

El resultat global, ens fa veure que la decisió presa és continuista amb el funcionament del Comitè d'Empresa. Quant a la composició de la gestió del Comitè si que podria variar, ja que a nivell de pactes interns, es pot albirar un possible acord entre els sindicats institucionals (CCOO-UGT), ja que la suma de les dues forces formaria una majoria absoluta dintre del Comitè d'Empresa.

Quant a la participació, l'habitual en el taller 93% i increment considerable de l'abstenció en oficines 74% en les quals per primera vegada han aparegut vots de la CGT. En aquest col·legi electoral diversos companys han demostrat la seva disconformitat amb la gestió de l'anterior Comitè d'Empresa.

Per part de la CGT, mantenim el nostre compromís de lluitar per aconseguir millores necessàries per a tots els treballadors de NISSAN, mantenim el nostre compromís a formar un Comitè d'Empresa fort que defensi el que hem defensat tots i totes durant la campanya electoral. Millor ocupació, millora salarial, millora en les saturacions, millores ergonòmiques,…

Ha arribat el moment, que tot el que hem estat prometent durant la campanya electoral no es quedi en aquestes promeses i ens posem a l'altura per a poder aconseguir-lo.

Secció Sindical de CGT NISSAN

Zona Franca, 25 de febrer de 2.015.

Més informació:

- TWITTER CGT NISSAN

- PÀGINA FACEBOOK CGT NISSAN

Attached documents