CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Valoració de CGT dels resultats de les eleccions sindicals al Grup Seat

Dijous, 17 febrer, 2011

Des de la CGT reconeixem que la plantilla ha optat per un sindicalisme que no compartim, representat pel recent acord per a l'empitjorament de les pensions o les negociacions de conveni on hem tingut àmplies discrepàncies. Respectem profundament la voluntat que ha manifestat la majoria de la plantilla i recordem que seguirem treballant amb major afany en el nostre projecte sindical. Agraïm a qui ens ha votat, donant-nos el seu suport, 1060 companys i companyes de la fàbrica de Martorell, i 440 en els altres centres. A tots/es us cridem a reforçar la nostra opció sindical afiliant-vos a la CGT.


1060 raons per a seguir defensant drets

Analitzats els resultats de les eleccions sindicals realitzades el passat 10 de febrer a les empreses del grup Seat, volem en primer lloc agrair als 1060 treballadors i treballadores que ens han votat la confiança que han dipositat en el nostre projecte sindical. Això ens anima a seguir treballant com fins ara per tal que el conjunt de la plantilla millori les seves condicions laborals i socials.

Dels resultats destaquem:

* La majoria sindical absoluta de la UGT demostra que gran part de la plantilla està d'acord amb el sindicalisme corporatiu, de delegació, que fomenta l'individualisme, sembra la por i que depèn del poder polític i econòmic.

* La pèrdua de vots de CCOO és la demostració del continuat deteriorament que pateix aquesta organització per anar de la mà de la UGT.

* La CGT encara representa al 13,5 % de la plantilla de Seat que no es resigna, que s'oposa a les agressions de l'empresa i als sindicats que col·laboren amb aquestes.

Sempre hem estat conscients de la realitat de la plantilla, així com de la situació social i econòmica en la que estem immersos, per això ens oposem frontalment a qualsevol pèrdua de drets dels treballadors.

L'últim exemple ha estat la nostra oposició al Pacte de les Pensions signat pels sindicats majoritaris el passat 28 de gener, que implica, una vegada més, empobrir a la població per tal que el poder econòmic continuï enriquint-se.

Des de la CGT seguirem participant constructivament recollint idees, projectes, propostes i aportant solucions als problemes de tota la plantilla de Seat.

Ara, el primer repte que se'ns presenta és la negociació del Conveni Col·lectiu. La nostra aportació serà tractar de confluir en una Plataforma Unitària assumida pel conjunt de la plantilla, realitzant una negociació transparent amb la participació i decisió de totes aquelles a qui representa el Comitè.

Tal i com ha quedat reflectit a les urnes, la UGT té ara la majoria absoluta del comitè intercentres, confiem en que a Seat imperi el consens en les relacions sindicals i no cundeixi l'exemple d'altres empreses del sector de l'automòbil on les majories absolutes apliquen el totalitarisme creant clientelisme, favoritismes i injustícies.

Fem una crida a totes i tots els treballadors per a potenciar el sindicalisme de classe en la CGT, per a això no n'hi ha prou amb votar un dia cada quatre anys, sinó que és imprescindible la participació diària en el sindicat i el seguiment de l'actuació del comitè d'empresa. La CGT és garantia de democràcia a l'empresa.

Salut i força a tots i totes.

Secció Sindical CGT Seat Martorell


Resultats eleccions sindicals 2011 al Grup Seat

En les eleccions sindicals 2011 la UGT ha guanyat per majoria absoluta les eleccions sindicals a SEAT. UGT, que fins ara tenia majoria simple, ha aconseguit la majoria absoluta al comitè 'intercentres' amb set delegats, un més que fins ara, mentre que CCOO ha mantingut els seus quatre delegats i CGT perd un representant i es queda amb dos.

La participació a SEAT, on més del 80% dels treballadors estan afiliats a un sindicat, ha estat de 10.704 votants, un 81% del cens cridat a votar.

SEAT té cinc centres a l'entorn de Barcelona: la fàbrica de Martorell, la de més pes, acull el 71,6% del cens de treballadors, seguit del centre de la Zona Franca (9,9%), la planta Gearbox (8,4%) i els centres tècnic (7,6%) i de recanvis (2,4%).

En les plantes més grans del grup, la fàbrica de Martorell i les oficines a la Zona Franca, UGT ha aconseguit 41 representants, mentre que CCOO s'ha quedat amb 23 i CGT, onze. UGT també s'ha fet amb la majoria absoluta del Centre Tècnic amb tretze representants, contra els cinc de CCOO i la irrupció del Sindicat de professionals i quadres, que ha aconseguit tres representants, i al Centre de Recanvis, amb set de la UGT i sis de CCOO. Només a Gearbox, la planta que produeix canvis de marxes al Prat de Llobregat, UGT s'ha quedat sense majoria absoluta (onze representants davant dels sis de CCOO i els sis de CGT).

El nou comitè ha perdut sis membres a Martorell i dos a la Zona Franca per la reducció de la plantilla els últims quatre anys, i CGT considera que aquest fet els ha perjudicat.

El comitè d'empresa de SEAT estava fins ara integrat per 45 membres al centre de Martorell (21 delegats d'UGT, 13 de CCOO, 10 de CGT i un del Sindicat de Professionals i Quadres) i 25 a la Zona Franca, on UGT tenia 12 delegats, CCOO, 7, i CGT, 6.

Comitè Intercentres

La composició del comitè intercentres ha quedat de la següent manera:
UGT 7 delegats, CCOO 4 delegats, CGT 2 delegats. En les eleccions de l'any 2007, la composició del comitè era de 6 representants per UGT, 4 per CCOO, i 3 per CGT.

Resultats per centres de treball

A Martorell, el comitè es queda amb 39 representants, front els 45 que hi havia fins ara: UGT 22, CC OO 11, CGT 6.

A la Zona Franca, el comitè es queda amb 23 representants, front els 25 que hi havia fins ara: UGT 12, CCOO 6, CGT 5.

Al Centre Tècnic: UGT 13, CCOO 5, Sindicat de Quadres 3.

A Recanvis: UGT 7, CCOO 6.

A Gearbox, majoria simple de la UGT, que puja 1 delegat respecte els comicis anteriors, delegat que perd CCOO, mentre CGT manté els resultats que tenia. El comitè queda així: UGT 11, CCOO 6, CGT 6.