CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Valoració de CGT Sabadell sobre la jornada de vaga General del #14N

Dijous, 15 novembre, 2012

Comunicat de la Federació Local de CGT Sabadell valorant la Jornada del 14 de novembre

El 14 de novembre ha estat un dia més de resposta popular contra les polítiques dels governs autonòmic, estatal i de la UE que estan empobrint les classes treballadores a marxes forçades a costa dels beneficis de banquers i poderosos. Tot i les amenaces i coaccions de la policia, mass-media venguts al poder i patrons que impedeixen el dret a la vaga, la jornada de Vaga General ha estat un gran èxit. Destaquem també la alta participació a altres ciutats de Catalunya, l'estat espanyol així com Portugal i Italia i les mostres de suport rebudes des de altres països que constitueixen sens dubte una resposta dels pobles a la Unió Europea dels banquers i la Troika.

Pel que fa a les empreses de la Federació Local, hi ha hagut un seguiment casi complet a SMTSA, CEMATSA així com SONY-Ficosa i Estampaciones Sabadell, de la resta d'empreses no podem oferir dades però només calia passejar-se per la ciutat per veure una afluència molt menor de cotxes així com nombrosos comerços tancats fet que indica un alt seguiment de la vaga pels sabadellencs i sabadellenques. Des de CGT valorem especialment bé que ha estat una vaga social que ha comptat amb la col·laboració activa de estudiants de diversos instituts així com dels veïns dels barris del nord de la ciutat entre altres col·lectius.

La manifestació convocada per Sabadell Lluitant, plataforma on ens integrem juntament amb la CNT, la COS, COBAS, Justa Revolta, Algo Diferentes, CSA la Mekanika, MPS i Afectats per la Hipoteca ha aplegat 6000 persones en un recorregut amb bona combativitat assenyalant els culpables de la crisis malgrat les provocacions dels Mossos d'Esquadra que han identificat un integrant dels piquets de primera hora i han destorbat el recorregut buscant la confrontació. També cal destacar que ajuntant aquesta xifra amb la manifestació de CCOO i UGT dona un total de 10000-15000 persones que s'han manifestat a la nostra ciutat.

Tot i que la jornada d'avui ha estat un gran èxit, CGT es seguirà mobilitzant amb la resta de col·lectius socials i anticapitalistes de la ciutat confluint totes les lluites fins fer caure la dictadura dels mercats que ens governa, per defensar els serveis públics, les llibertats i els drets socials i laborals.

Secretaria de Comunicació CGT Sabadell

Més informació:

Federació Local de Sabadell
C/ Roselló 10 08207
TEL-FAX 937450197
EMAIL:cgtsabadell@hotmail.com
WEB: http://cgt-sabadell.blogspot.com


Un piquet de més de 100 persones recorre la ciutat

El piquet unitari de Sabadell Lluitant ha tallat la cruïlla de Ronda Ponent amb carretera de Barcelona durant mitja hora i ha seguit la marxa 'trobant-ho pràcticament tot tancat'.

Unes 150 persones s'han manifestat en un piquet unitari organitzat per Sabadell Lluitant tallant carrers al crit de 'Vaga General'. A les 8.30h del matí el piquet ha tallat l'entrada a l'autopista de Sabadell centre durant mitja hora i sense incidents. Més de deu furgones de Mossos d'Esquadra han seguit la manifestació i diversos agents han estat tota la marxa gravant en vídeo i fent fotografies als manifestants. Una patrulla ha retingut i identificat un jove membre del piquet que finalment ha pogut seguir a la manifestació que ha transcorregut fins el Corte Inglés amb tranquil·litat però amb una forta presència policial. En el seu recorregut, la marxa ha assenyalat especialment entitats bancàries i els sindicats CCOO i UGT com a corresponsables de la situació actual. El piquet ha finalitzat a l'Eix Macià on ha tallat l'avinguda i aglutina els diversos blocs que han sortit d'altres punts de la ciutat, com el format per les assemblees d'institut que comfirmen el seguiment pràcticament total a secundària.

100% de seguiment a la vaga de SMATSA i SEMATSA

Un piquet de treballadors d'ambdues empreses dels serveis municipals de neteja amb el suport de la CGT han assegurat el tacament complet de SMATSA i SEMATSA i s'han dirigit a les oficines del Grup Vendex a primera hora del matí. Treballadores de SEMATSA posen de manifest, un cop més, la 'sistemàtica vulneració dels drets laborals' i denúncien la complicitat de l'Ajuntament enfront les últimes retallades. 'Un ERE que, casualment, ha estat plantejat per un representant de CCOO' expliquen les treballadores organitzades amb la CGT en un comunicat.

Piquets nocturns

La ciutat ha començat la jornada de Vaga General amb més de 20 entitats bancàries tancades, amb pintades d''assassins' i de denúncia contra 'la dictadura dels mercats'. També altres comerços, com l'hotel Urpi o diversos Mercadona, han iniciat el dia amb les portes tancades. La passada nit la policia municipal va efectuar diverses identificacions de persones que estaven encartellant en suport a la vaga.

http://www.vilaweb.cat/noticia/4055401/20121114/piquet-100-persones-recorre-ciutat.html


Més de 10.000 persones inunden els carrers de Sabadell contra la dictadura dels mercats

Dues multitudinàries manifestacions recorren la ciutat en motiu de la vaga general. Sabadell Lluitant ha aplegat més de 5.000 persones en la seva convocatòria anticapitalista.

La coordinadora anticapitalista Sabadell Lluitant ha aconseguit aglutinar molts sectors de base en la seva convocatòria, com ara les assemblees d'estudiants amb alta participació o les representacions sindicals d'Ensenyament, passant per col·lectius com els iaioflautes o l'Assembla del Nord. Més de 5.000 persones han seguit la marxa sota una gran presència policial que no ha impedit les accions contra entitats bancàries i grups especuladors com ara Mañero. La convocatòria de CCOO i UGT ha estat, també, massiva, i cal destacar-ne el fort bloc de treballadors i treballadores de l'ABB que estan en lluita contra l'imminent tancament de l'empresa a Sant Quirze.

La marxa anticapitalista ha recorregut els carrers de la ciutat articulada per accions aplaudides per la ciutadania que surt al carrer, un cop més, per recordar 'que el problema no és la crisi, sinó el mateix capitalisme'. Entitats bancàries, grups especuladors com ara Mañero han estat punt de mira d'unes accions que pretenien 'assenyalar els culpables' i posar de manifest 'el segrest de la democràcia per part dels poders financers i la complicitat de la classe política'. L'església de la Puríssima també ha estat assenyalada simbòlicament amb un mural que pretén 'recordar el fort pes del poder eclesiàstic i la seva complicitat en l'atac als drets a decidir més bàsics de les persones' tal i com ha manifestat una representant de Sabadell Lluitant.

Les dues manifestacions han seguit recorreguts diferents tot i creuar-se en alguns punts. La marxa anticapitalista ha finalitzat davant de l'Ajuntament on s'han llegit els comunicats. Els treballadors i treballadores de SMATSA i SEMATSA, que gestionen els serveis muncipals de neteja, han pogut fer-se ressò de la seva denúncia al grup Vendex, propietari d'ambdues empreses i han acabat fent una crida a la municipalització dels serveis públics, acusant a l'Ajuntament de 'còmplice de les últimes retallades i de la gestió opaca dels serveis'.

Un cop desconvocada la mobilització anticapitalista, agents de paisà han identificat, sense motius aparents, a dues persones quan marxaven de la plaça.

http://www.vilaweb.cat/noticia/4055521/20121114/10000-persones-inunden-carrers-sabadell-dictadura-mercats.html

<\/span>
  • Etiquetes

  • Dins la mateixa secció