CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Valoració de la CGT de la vaga del sector públic i jornada de lluita del 8 de juny

Dimecres, 9 juny, 2010
Compartició en facebook
Compartició en twitter
Compartició en email
Compartició en telegram
Compartició en whatsapp
Compartició en print

Des de la Confederació General del Treball, valorem de forma positiva la participació de les treballadores i treballadors en la Vaga del sector públic, i les mobilitzacions de la Jornada de Lluita per la vaga general convocades per la CGT.

CGT havia convocat vaga en el sector públic el dia 8 de Juny, és a dir, les empleades i empleats públics juntament amb els treballadors i treballadores de les empreses públiques (Renfe, Adif, AENA, Remasa, Correos, etc). A més, havia convocat una jornada de Lluita de la resta de sectors laborals perquè tota la població i societat en el seu conjunt pugués cridar contra la retallada de drets laborals i socials, contra l'atac brutal que estan exercint els mercats, contra la pròxima reforma laboral i, en definitiva, contra les política antisocials del govern.

Amb independència de les dades i estadístiques de la participació que l'administració pública reconeix (un 15%), per a CGT globalment podem considerar que han superat el 50%. No obstant això, l'important en el dia d'avui ha estat que, després de molts anys de desmobilització, especialment en els empleats públics, avui s'ha donat un pas endavant i positiu per a reprendre una dinàmica de mobilitzacions pel que sempre cal valorar positivament aquest esforç, i més davant les negres perspectives de la situació social i el mercat laboral.

CGT com organització sindical convocant ha fet un esforç important perquè aquesta vaga hagi estat un èxit, i considerem que les altres organitzacions sindicals convocants no han apostat realment per l'èxit de la vaga. Si ho haguessin fet, la participació hagués estat massiva.

D'altra banda, per a la CGT aquest és només un dia de lluita més dintre de les campanyes i mobilitzacions en pro d'una Vaga General, acció que CGT considera prioritària i absolutament necessària per a acabar amb la política antisocial del govern.

CGT ha fet una crida a la mobilització i la participació de tota la població ja que totes i tots estem afectats. S'han convocat centenars de piquets informatius, desenes de concentracions, manifestacions i accions concretes en múltiples ciutats de l'estat espanyol per a assolir un clam unànime contra les agressions dels bancs, els polítics i les patronals a la classe treballadora i a la societat en el seu conjunt.

Volem ressaltar algunes dades en aquestes mobilitzacions:

El 100% de participació de la vaga en els ferrocarrils de la Generalitat, un important seguiment de la vaga a Correos (70%) tenint en compte que el 10 de juny hi ha vaga específica d'aquest sector, un important seguiment en l'Administració General de l'Estat (75%), destacant-se especialment els centres en els quals la CGT té presència, on la incidència ha estat fins i tot major.

Per descomptat, valorem gratament la participació multitudinària en moltes de les manifestacions i accions efectuades. En l'aspecte negatiu de la mobilització, destacar que s'ha detectat el cansament que els treballadors i treballadores tenen del sindicalisme oficial i de les seves mobilitzacions domesticades i fora de temps.

Finalment, manifestar el nostre més absolut convenciment que el 8 de Juny ha de ser només el començament d'una agitació social i laboral que ens condueixi a una resposta més contundent de la ciutadania i la classe treballadora als excessos i agressions de patronals, governs i bancs: AVUI MÉS QUE AHIR, ÉS NECESSÀRIA UNA VAGA GENERAL.

Secretariat Permanent Comitè Confederal CGT

<\/span>
Compartició en facebook
Compartició en twitter
Compartició en email
Compartició en telegram
Compartició en whatsapp
Compartició en print
  • Etiquetes

  • Dins la mateixa secció