CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Valoració de la CGT de la vaga del sector públic i jornada de lluita del 8 de juny

Dimecres, 9 juny, 2010

Des de la Confederació General del Treball, valorem de forma positiva la participació de les treballadores i treballadors en la Vaga del sector públic, i les mobilitzacions de la Jornada de Lluita per la vaga general convocades per la CGT.

CGT havia convocat vaga en el sector públic el dia 8 de Juny, és a dir, les empleades i empleats públics juntament amb els treballadors i treballadores de les empreses públiques (Renfe, Adif, AENA, Remasa, Correos, etc). A més, havia convocat una jornada de Lluita de la resta de sectors laborals perquè tota la població i societat en el seu conjunt pugués cridar contra la retallada de drets laborals i socials, contra l'atac brutal que estan exercint els mercats, contra la pròxima reforma laboral i, en definitiva, contra les política antisocials del govern.

Amb independència de les dades i estadístiques de la participació que l'administració pública reconeix (un 15%), per a CGT globalment podem considerar que han superat el 50%. No obstant això, l'important en el dia d'avui ha estat que, després de molts anys de desmobilització, especialment en els empleats públics, avui s'ha donat un pas endavant i positiu per a reprendre una dinàmica de mobilitzacions pel que sempre cal valorar positivament aquest esforç, i més davant les negres perspectives de la situació social i el mercat laboral.

CGT com organització sindical convocant ha fet un esforç important perquè aquesta vaga hagi estat un èxit, i considerem que les altres organitzacions sindicals convocants no han apostat realment per l'èxit de la vaga. Si ho haguessin fet, la participació hagués estat massiva.

D'altra banda, per a la CGT aquest és només un dia de lluita més dintre de les campanyes i mobilitzacions en pro d'una Vaga General, acció que CGT considera prioritària i absolutament necessària per a acabar amb la política antisocial del govern.

CGT ha fet una crida a la mobilització i la participació de tota la població ja que totes i tots estem afectats. S'han convocat centenars de piquets informatius, desenes de concentracions, manifestacions i accions concretes en múltiples ciutats de l'estat espanyol per a assolir un clam unànime contra les agressions dels bancs, els polítics i les patronals a la classe treballadora i a la societat en el seu conjunt.

Volem ressaltar algunes dades en aquestes mobilitzacions:

El 100% de participació de la vaga en els ferrocarrils de la Generalitat, un important seguiment de la vaga a Correos (70%) tenint en compte que el 10 de juny hi ha vaga específica d'aquest sector, un important seguiment en l'Administració General de l'Estat (75%), destacant-se especialment els centres en els quals la CGT té presència, on la incidència ha estat fins i tot major.

Per descomptat, valorem gratament la participació multitudinària en moltes de les manifestacions i accions efectuades. En l'aspecte negatiu de la mobilització, destacar que s'ha detectat el cansament que els treballadors i treballadores tenen del sindicalisme oficial i de les seves mobilitzacions domesticades i fora de temps.

Finalment, manifestar el nostre més absolut convenciment que el 8 de Juny ha de ser només el començament d'una agitació social i laboral que ens condueixi a una resposta més contundent de la ciutadania i la classe treballadora als excessos i agressions de patronals, governs i bancs: AVUI MÉS QUE AHIR, ÉS NECESSÀRIA UNA VAGA GENERAL.

Secretariat Permanent Comitè Confederal CGT