CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Valoració de la Concentració de treballadors/es de l´ICS de diversos hospitals, l´1 de febrer a Barcelona

Dilluns, 4 febrer, 2013

Concentració ICS 01-02-2013

RESUM CONCENTRACIÓ TREBALLADORS ICS 01-02-2013

Concentració treballadors ICS 01.02.2013

Més de 700 treballadors de l'ICS, procedents dels hospitals i atenció primària de tot Catalunya, juntament amb alguns usuaris de la sanitat catalana han realitzat una concentració-protesta contra l'augment de la jornada laboral, retallades en els permisos retribuïts de conciliació familiar i la privatització d'alguns serveis de l'ICS.

La convocatòria es va decidir des de la assemblea de treballadors de la Vall d'Hebron, i ha estat secundada per membres sindicals disconformes amb alguns dels seus sindicats majoritaris i per la difusió que s'ha fet en les xarxes socials.

També secundava aquesta protesta la Coordinadora Laboral de centres de tot Catalunya on són presents algunes juntes de personal, comitès d'empresa i es coordina des de l'Hospital de Sant Pau.

Després nombroses xiulades i consignes "no a la privatització, l'ICS no es ven es defensa ..." i sota cap bandera, s'ha realitzat una assemblea a les portes de l'ICS, en què han participat diferents companys de diversos centres (H. Vall Hebron, H. Bellvitge, H. Can Ruti, H. Viladecans, H. Sant Pau .. ciutadans i usuaris de la sanitat pública).

A l'assemblea s'ha deixat ben clar que els treballadors defensem la nostra feina i el servei públic que prestem, i que no estem disposats a fer un pas enrere perdent drets per als treballadors i per a la ciutadania en la salut pública.

Durant l'assemblea un delegat de la Mesa Sectorial ens ha anat informant del que es parlava, els treballadors tenien clar que el missatge era que no signés cap sindicat i que l'assemblea de treballadors és l'ens amb més força.

La trobada entre treballadors en l'assemblea ha estat molt positiu per potenciar la lluita des dels centres de treball. participar i exigir que les juntes de personal i comitès s'esforcin i impliquin més del que ho fan, a mantenir i millorar les condicions laborals dels treballadors de l'ICS, XHUP i privades.

La valoració de CGT Sanitat davant la proposta de l'ICS als treballadors, entenem i pensem que s'ha de dur a l'assemblea perquè els treballadors l'analitzin, decideixin i actuem en conseqüència. No hem d'acceptar augment de jornada perquè suposi acomiadaments d'eventuals i interins, i sí una interpretació de permisos retribuïts ajustades a les lleis 8/2006 i 7/2007 aplicant sempre la més favorable als treballadors / es. Els increments de jornada i la reducció de permisos són mesures que no van encaminades a estalviar sinó a empitjorar les condicions laborals i permetre acomiadaments de personal i com a conseqüència empitjorar la qualitat assistencial.

“Companys davant problemes comuns no valen solucions individuals, units podem fer coses"

Seccions Sindicals CGT Sanitat ICS – GTMS, Hospital de Bellvitge, Hospital de Viladecans i CAP Primaria Costa Ponent

Federació Comarcal Baix Llobregat de la CGT

Concentració treballadors ICS 01.02.2013

Proposta negociadora presentada al ICS - Mesa sectorial de Salut 1 de febrer 2013:

Proposta negociadora presentada al ICS - Mesa sectorial de Salut 1 de febrer 2013

Tisorada en salut (1): Hospital de Bellvitge from Setmanari Directa on Vimeo.

Més informació:

- Twitter CGT Sanitat Barcelona

- Twitter CGT Fed. Sanitat CGT Catalunya

- Twitter CGT Bellvitge

- CGT Hospital Clínic

- Twitter Can Ruti

- Twitter CGT Vall d´Hebron

Federació Comarcal del Baix Llobregat

Web: www.cgtbaix.es

E-mail: baixll@pangea.org

Attached documents