CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Valoració de la Jornada de Lluita Feminista #22O

Dimecres, 29 octubre, 2014

JORNADA DE LLUITA FEMINISTA - 22O

El proppassat 22 d'octubre es va celebrar una jornada de lluita feminista a Catalunya. Aquesta jornada es va convocar des del col·lectiu feminista "Vaga de totes", del que hi formen part molts col·lectius feministes del territori i del que CGT hi hem participat activament.

El #22o, sota el lema "Nosaltres movem el món, ara l'aturem", va començar amb aturades als accessos de Barcelona, però també amb un tall a la N-II a l'altura de Mataró o talls a Vilanova, entre d'altres. Aquests talls van marcar el tret d'inici, aturant la falsa normalitat amb la que iniciem les nostres jornades cada dia.

Aquesta convocatòria de lluita denunciava les diferents opressions rebudes des del sistema capitalista i patriarcal imperant. Per aquest motiu, al migdia un grup de dones vem ocupar el "Cercle d'Economia", amb el recolzament fora de l’edifici d'unes 500 companyes, amb el següent manifest (adjunt a l’e-mail). Amb l’arribada de la BRIMO, avisada pel “Cercle d’Economia” i preocupada també per la visibilitat que tenia l’acció amb tots els turistes visitants de “La Pedrera” es va desocupar l’espai, amb els lemes com “Patricarcat i capital, aliança criminal”, “Comprar i netejar també és treballar” o “Contra el patriarcat: acció directa”. Les dones que havíem realitzat l’acció i tot el grup de suport de fora va baixar en manifestació per Pau Claris fins a Pl. Catalunya.

Durant la tarda es van fer diferents xerrades i tallers a Pl. Catalunya, on es van anar concentrant les companyes fins a les 19h de la tarda, per començar la manifestació. Aquesta convocatòria va ser massiva, amb unes 3000 persones manifestant-se en contra el patriarcat que ens oprimeix en tots els àmbits de la nostra vida: social, laboral i familiar.

Valoració de la jornada de lluita

Aquesta jornada de lluita ha estat un èxit en molts sentits, que hem d’interpretar amb les claus del moment actual. Des de fa molt temps no vèiem una convocatòria, que partís dels moviments socials (teixit del que CGT Catalunya participem i volem seguir participant), que unís a tantes dones i homes al carrer, cridant juntes pels mateixos valors: contra el patriarcat que ens oprimeix i contra un capitalisme que ens vol sotmetre a mans d’uns pocs poderosos.

Sense la nostra força de treball, aquest món que ens venen com l’únic possible no es sustentaria: el patriarcat i el capitalisme no reconeixen que ens necessiten, però totes sabem, que si ens plantem, això s’atura. Ha estat un primer toc d’atenció, des del moviment feminista, però la combativitat ha de pujar, per poder construir un món diferent!

Com a CGT Catalunya se’ns ha interpel·lat directament per convocar una vaga general, des d’una perspectiva feminista, pel proper mes de Març. Concretament, per dilluns 9 de març: fer un 8 de març combatiu, continuant amb un 9 de març de vaga general contra la precarització, la invisibilització, la privatització i les diferents formes d’explotació i discriminació. És un tema que com a sindicat hem de poder discutir, valorar i posicionar-nos, seguint els procediments oportuns.

El 22 d’octubre ha estat una jornada de lluita, convocada sense la cobertura legal de vaga, i la implicació de les companyes a les diferents accions ha estat alta. A més, en molts territoris, reconeixent la centralitat dels actes del 22 d’octubre, els dies previs van fer accions (com per exemple les convocades des de Vallès Feminista el dimarts 21, on CGT també hi ha participat activament). Hi ha una voluntat clara des dels col·lectius feministes de seguir reivindicant els drets laborals de les dones i de totes les persones que pateixen algun tipus de discriminació, contra l’espoli dels recursos naturals i culturals, la destrucció dels nostres barris i ciutats i les retallades dels nostres drets per part d’un sistema criminal que atempta contra el nostre benestar, les nostres vides i el nostre futur.

Portem un nou món als nostres cors! Enderroquem els sistemes que ens oprimeixen! Alliberem-nos del patriarcat i del capitalisme!

Secretariat Permanent del Comitè Confederal de CGT Catalunya

Barcelona, a 23 d´octubre de 2014

Més informació:

- ABOUT.ME CGT CATALUNYA

- TWITTER GÈNERE CGT CATALUNYA

- PÀGINA FACEBOOK GÈNERE CGT CATALUNYA