CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Valoració de la jornada de Vaga General del #14N des de la CGT de Catalunya

Dijous, 15 novembre, 2012

VG14Ncat-2.jpg

Valoració de la jornada de vaga del 14-N des de la CGT de Catalunya

La gran jornada de protesta contra la situació laboral, econòmica i social que patim els treballadors i treballadores del conjunt de la població de l´estat i a Catalunya, s’ha desenvolupat dins de les expectatives que la CGT teníem des de la decisió presa en el seu Congrés extraordinari d’enguany.

El seguiment massiu arreu de Catalunya en els polígons i centres industrials ha anat acompanyat per una baixíssima activitat en els centres de les ciutats a on es desenvolupa el petit comerç. La vaga de consum que preconitzàvem s’ha fet evident, recolzant d’aquesta manera la convocatòria de Vaga General del 14 de novembre per part de qui no pot fer-ne per manca de treball (840.400 aturats/des a Catalunya segons darrera EPA) i de la resta de ciutadans.

Ens satisfà en gran mesura que el poble hagi demostrat una vegada més que la protesta a les fàbriques i centres de treball culminen amb unes grans manifestacions per les ciutats i pobles del territori.

L’aturada va començar en el torn de nit del dia 13 amb una incidència importantíssima allà a on es treballa en torns i a la recollida de deixalles.

Al llarg de la jornada els piquets informatius s’han anat convertint en manifestacions de protesta, aplegant a milers de manifestants per les diferents ciutats més importants del país, dels quals CGT a près part activa a més de 33 concentracions, piquets informatius i manifestacions arreu de Catalunya.

Relació de mobilitzacions a on CGT ha participat:

A títol indicatiu destaquem les que la CGT junt amb els moviments socials ha convocat:

Sabadell: 6.000 manifestants

Terrassa: 2000 manifestants al matí i 8.000 manifestants a la tarda

Rubí: 1.500 manifestants

Girona: 3.000 manifestants

Vilafranca: 3.000 manifestants

El Vendrell: 800 manifestants

Mollet del Vallès: 5.000 manifestants

Granollers: 2.000

Sant Celoni: 500

Anoia: 2.000 manifestants

Reus: 2.000 manifestants

Mataró: un piquet de 100 treballadors

El Bages: un piquet de 100 treballadors

Tarragona: 5.000 manifestants

Lleida: 5.000 manifestants

Barcelona: més de 100.000 manifestants

Lamentem que en el transcurs dels piquets informatius hi hagi hagut diversos accidents com els dos atropellaments en els piquets informatius a Tarragona i la desproporcionada actuació dels mossos provocant una lesió a un menor de 13 anys.

A Barcelona la capçalera de la manifestació de CGT en arribar a Plaça Urquinaona va donar per finalitzat el seu recorregut mentre el final encara estava a Bruc-Diagonal. En quan el final de la manifestació arribà a Plaça Urquinaona els Mossos van fer una dura càrrega policial

Secretaria de Comunicació de CGT de Catalunya

Més informació:

Moisès Rial

Secretari Comunicació CGT Catalunya

Tel. 691209981

comunicacio@cgtcatalunya.cat

<\/span>
  • Etiquetes

  • Dins la mateixa secció