CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Valoració de la vaga general del 14N per part de CGT Ensenyament

Dijous, 15 novembre, 2012

VALORACIÓ JORNADA DE VAGA GENERAL 14-N

El seguiment de la vaga ha estat massiu arreu de Catalunya. Als polígons i centres industrials ha anat acompanyat per una baixíssima activitat, a l’igual que als centres de les ciutats a on es desenvolupa el petit comerç.

La vaga de consum que preconitzàvem s’ha fet evident, recolzant d’aquesta manera la convocatòria de Vaga General del 14 de novembre per part de qui no pot fer-ne per manca de treball (840.400 aturats/des a Catalunya segons darrera EPA) i de la resta de ciutadans.

A l'ensenyament públic la participació de vaguistes ha estat superior al 70% en conjunt. Xifra que pot ser molt superior si es té en compte el professorat disposat a fer vaga, però que va ser obligat per l'administració a realitzar uns "serveis mínims" abusius i sense sentit en el nostre sector.

Manifestacions

A totes les localitats on la CGT sola o amb d’altres organitzacions va convocar manifestació va arreplegar milers de persones, amb una participació de la ciutadania de tots els sectors socials i laborals, que feien palès de manera contundent el rebuig als retalls socials i l'abús dels governs espanyols i català en benefici de la banca i el capital.

La manifestació a Barcelona a la tarda de CGT i altres organitzacions sindicals i socials va ser superior a les 100.000 persones.

El recorregut va transcórrer sense incidents fins la seva finalització a Plaça Urquinaona, moment a partir del qual la policia va fer una dura càrrega contra els manifestants.

Federació d'Ensenyament CGT Catalunya

http://cgtense.pangea.org/IMG/pdf/VALORACIO_JORNADA_DE_VAGA_GENERAL_14-2.pdf