CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Valoració de la visita a Palestina d’una delegació de la CGT de Catalunya

Dimarts, 8 maig, 2007

Aquest primer de maig, entre el 30 d'abril i el 5 de maig, una delegació de la Secretaria d’Acció Social de la CGT de Catalunya conjuntament amb d’altres organitzacions polítiques i sindicals fins a conformar un grup de 22 persones hem estat a Gaza, Palestina.


Hem anat a Palestina convidats per l’Unió Independent de Comitès de Treballadors Palestins, que lluita contra l’ocupació, per la defensa dels drets dels treballadors i la construcció d’un moviment obrer de base, independent i democràtic. Aquest sindicat s’estructura en diferents Comitès (fins a 5) distribuïts per tota la franja de Gaza amb un funcionament assembleari, de baix cap dalt.

Amb ells hem assistit a diverses trobades amb les treballadores i els treballadors Palestins, hem conegut els seus problemes i inquietuds i hem intercanviat experiències.

Hem pogut copsar l’acció destructora continuada i persistent que du a terme l’Estat d’Israel contra el poble Palestí, arrancant les oliveres i els cirerers, prohibint a la major part dels pescadors treballar, limitant la sortida de treballadors a Israel, d’uns 120000 ara fa 6 anys a 4000 aproximadament ara, atacant periòdicament l’escàs teixit productiu palestí i provocant un altíssim nombre de persones a l’atur i al llindar de la pobresa.

Aquest fet es veu agreujat pel bloqueig econòmic que duu a terme la Unió Europea i altres Estats com els EEUU que precaritza encara més la situació dels treballadors i que converteix “de facto” la franja de Gaza en una presó.

Des de la Secretaria d’Acció Social de la CGT de Catalunya hem decidit des de la solidaritat internacionalista que caracteritza la nostra organització donar suport als nostres companys de la UITCP, a les treballadores i treballadors palestins.

Conjuntament amb d’altres organitzacions realitzarem una campanya per denunciar el bloqueig a que esta sotmès Palestina i per reclamar els drets per a totes i tots els treballadors Palestins, donarem suport mutu a les nostres companyes i companys de Gaza per aconseguir una Palestina lliure i dels treballadors/es.

Solidaritat amb Palestina

Lleida, 7 de maig de 2007

Pau Juvillà Ballester

Secretaria d’Acció Social CGT Catalunya