CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Valoració del Secretariat Permanent de la CGT de Catalunya sobre les mobilitzacions del 8 de Juny

Dissabte, 12 juny, 2010

Valoració de les mobilitzacions del passat dia 8 de Juny a Catalunya

El Secretariat Permanent de CGT Catalunya valora molt positivament la jornada de lluita i la vaga al sector públic, i anima a tota l’afiliació i les treballadores i treballadors, a continuar amb més força que mai cap a un vaga general. És vital continuar pressionant als polítics i els empresaris.

Fem una crida, una vegada més, als sindicats majoritaris per tal que s’uneixin a la nostra lluita contra les retallades de drets socials i laborals.

Aquesta és l’actitud que ha de prendre el nostre sindicat, portar la iniciativa de manera constant i, convertir-se en el reflex coherent i combatiu d’una classe treballadora que mira al futur amb voluntat d’acabar amb la carnisseria capitalista. Sense negociar el que no és negociable, ni perdre el temps amb qui no vol arribar a cap acord.

El combat al carrer és un dels nostres medis naturals i la vaga general és l’eina a utilitzar contra el decret i les retallades, la gota que ha vessat el got. La mobilització de la nostra afiliació en aquesta jornada de lluita marca el camí que sens dubte conclourà amb la necessitat de fer servir la nostra eina més contundent.

El discurs del Secretari General de la Federació Local de Barcelona, Angel González, va ser prou clar i contundent. Nosaltres no pagarem aquesta crisi perquè no l’hem provocat.

L’èxit de les mobilitzacions a Lleida, Tarragona, Girona i Barcelona, els talls de carreteres i carrers, els piquets informatius arreu del territori i les diferents accions directes que es van dur a terme, van posar de manifest que la classe treballadora de Catalunya vol una lluita global. La CGT no limita aquesta lluita a Barcelona solament, per tant es posa al davant per fer arribar l’esperit de la vaga general arreu. Toca sortir al carrer i fer-nos sentir.

La manifestació que la CGT va convocar a la tarda a Barcelona, convidant: als moviments socials, a grups i organitzacions anticapitalistes, a les treballadores i treballadors que hi volguessin participar, va esser també tot un èxit. Més de 2000 persones juntes de diferents organitzacions. Consignes com “a-anticapitalistes”, “ens fa falta ja una vaga general”, “contra la Europa del capital guerra social” o “pel repartiment del treball 35 hores”, va ser l’essència de la reivindicació i el nucli de les nostres protestes.

El secretari General de CGT Catalunya, Bruno Valtueña, va plantejar molt clarament que ja no hi ha marxa enrere, i va instar als governs a no aplicar decret de retallades. De la mateixa manera va proposar als sindicats majoritaris convocar el que el sentit comú demana: una vaga general dura, i no només d’un dia.

El Secretari d’Acció Social, Ermengol Gassiot, va animar a treballadores i treballadors a implicar-se units contra unes reformes socials i laborals, que atempten directament contra el benestar de totes i tots. A més aquestes mesures ofereixen en safata de plata beneficis multimilionaris als capitalistes, burgesos i bancs. Tots ells són els responsables
de l’actual situació de crisis.

La CGT consolida el seu compromís de col·laboració multilateral amb tots els grups anticapitalistes i que, malgrat tenir projectes diferents als nostres, tenim en comú una infinitat de coincidències. Volem continuar essent un sindicat fort que serveixi també com a nexe d’unió i cohesió social davant la descomposició capitalista.

I com que no hem de demanar excuses per lluitar contra un sistema repugnant basat en la corrupció, l’acumulació desproporcionada de capitals en poques mans, l’atac brutal contra el medi ambient i contra els sectors socials més vulnerables i els pobles que estan sota el control imperial, continuarem essent el sindicat de combat, de classe,
internacionalista i solidari que estarà a l’altura en les properes mobilitzacions, per evitar la reculada en els drets socials davant les mesures que vindran amb el suport del govern català, espanyol, europeu, Banc mundial i FMI.

Salut i anarcosindicalisme!

CAP A LA VAGA GENERAL!

Secretariat Permanent Comitè Confederal CGT Catalunya

11 de juny de 2010

>>>> Adjuntem el document en pdf

Attached documents

<\/span>
  • Etiquetes

  • Dins la mateixa secció