CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Valoració sobre la taula de negociació del conveni de Sanitat de la XHUP al Departament de Treball

Dimarts, 18 novembre, 2014

Ahir a la tarda es va reunir la taula de del Conveni de la XHUP, a la seu del Departament de Treball de Barcelona.

A la reunió van acudir els sindicats convocats per les Patronals, UGT, CCOO, MC i SATSE, també acudim altres sindicats que no havíem estat convocats: CGT, CATAC-CTS, F API (associació professional d'infermeria) .En la porta es van concentrar delegats dels sindicats CGT i CATAC

Les patronals van fer identificar a tots els presents, per concloure que sobraven a 6 persones "no havien estat convidades": els 3 membres de CGT, 2 de CATAC, 1 de FAPI.
Aclarim: Per negociar un conveni cal tenir una representació determinada pels delegats que voten els treballadors en les eleccions sindicals, els tres sindicats no convidats no arribem al percentatge exigit, s'explica en funció de les eleccions de 2011. Coneixem la llei, la nostra intenció no era negociar si no assistir com a observadors en la negociació del conveni.

L'advocada del sindicat de MC al·lega que estàvem en tot el nostre dret a estar present, ja que la taula no estava constituïda i encara es desconeix els membres que corresponen a cada sindicat.

CGT va reforçar aquesta argumentació, a més de fer constar que som representants dels treballadors i les qüestions a negociar són d'interès general per a tots els treballadors del sector, igualment es va manifestar CATAC. La patronal va respondre amb fatxenderia que impugnàrem la taula si crèiem oportú, insistint en convidar-nos a marxar.

Invitació que va anar a càrrec d'un dels advocats del bufet de Francesc de Josep Maria que té contractat el nostre Hospital (els patrons no es molesten a aquestes coses).

CGT va proposar que es manifestessin la resta de sindicats i abandonaríem la sala per no forçar la situació: quan sortim havia presència de mossos a la seu i antiavalots als voltants. desconeixem qui els avís si patronal o els seus sindicats.
MC va defensar la nostra permanència, SATSE es va pronunciar en el mateix sentit afegint que no tenien res a amagar i no els importunava la nostra presència.

UGT i CCOO, no es van pronunciar amb el silenci van donar suport a les patronals, si bé UGT amb "boca petita" i d'esquena a CCOO deia a CGT no tenir problemes amb la seva presència.

Posteriorment en un recés de la taula, MC va oferir als sindicats "no convidats" la representació dels tres assessors als quals té dret. És a dir obre la porta com a observadors als sindicats alternatius i de Classe CGT i CATAC a la taula negociadora. La representació per CGT recau en un membre de la secció sindical del Pius.

Una cosa que hauria estat el més encertat per part d'UGT i CCOO, però pèrdues seves arrels i presoners d'acords amb les patronals, no els interessa que estiguem presents per denunciar els seus tripijocs amb les patronals. Després acusessin als altres dos sindicats de la taula de corporatius i grocs.

Les patronals presenten dues alternatives de negociació:
1r Convenis d'empresa.
2n. Conveni de Sector.

Segons ells hi ha molt pocs dies per negociar, posen com a data límit el 14 de novembre de 2014. CCOO i UGT es manifesten a favor d'un conveni de sector. MC denuncia el xantatge de les patronals, si tenen tanta pressa perquè no han convocat abans. SATSE navega entre les dues aigües.

Finalment es constitueix la taula que queda composta per 15 membres d'ambdues parts, UGT i CCOO tenen una àmplia majoria. Són 11 enfront dels 2 de MC i 2 de SATSE.

Francesc de Jose Maria manifesta que cal limitar el nombre d'assessors, amb la clara intencionalitat de vetar CGT, CATAC I FAPI.
Presenten la proposta a negociar que adjuntem i es fixa noves reunions per al dia 5 i 6 novembre 2014 a les 16 hores.

La qüestió aquesta clara les patronals presenten la proposta de conveni de 2013 que va ser rebutjada per àmplia majoria pels treballadors. CCOO i UGT utilitzessin els seus mètodes, de pressió amb el clàssic millor tenir conveni que no tenir-lo i ens signessin el conveni abans del dia 14. d'equivocar ens alegrarem.

La reflexió que demanem als treballadors és la següent:
Si CCOO i UGT té aquesta majoria és perquè els treballadors els voten, les patronals tenen por a la presència de CGT i CATAC a la taula com a observadors, imaginar el dia que tinguem la suficient representativitat com per poder negociar aquest conveni.
Seguirem informant.
Salut i Rebel·lia.

Secció Sindical CGT Hospital Pius de Valls
Valls a 30 de novembre de 2014Més informació:

- TWITTER CGT FESANCAT

- TWITTER CGT SANITAT BCN

- TWITTER CGT TARRAGONA

Plataforma de conveni de les patronals sanitàries concertades amb ICS que volen imposar a negociació:


Attached documents