CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

VdeVivienda convoca una jornada de mobilització el dia 1 de març

Dilluns, 18 febrer, 2008

En la I Trobada Estatal d'Assemblees VdeVivienda realitzada a Madrid el 3 de febrer, V de Vivienda va acordar convocar una mobilització pel dret a l'habitatge el pròxim dissabte 1 de Març.


Després de gairebé dos anys de lluita per fer efectiu el dret a l'habitatge constatem que vivim un canvi d'etapa que realment és un canvi d'estafa: de l'engany del maibaixisme i de considerar l'habitatge un bé d'inversió eternament rendible, passem a l'engany electoralista perpetrat pels partits polítics que, al·ludint ara al dret a l'habitatge, no fan més que ajudar amb finançament públic als beneficiaris del boom immobiliari que han estat els responsables del problema.

Exemples d'aquest engany massiu són “mesures” com anomenar renda bàsica d'emancipació a les ajudes de 210 euros, o com el denominar habitatge públic tant a estocs sobrants que no pot vendre el sector privat com a promocions futures que no es destinaran a lloguer social sinó a engrossir el lliure mercat.

Per això tornem a convocar a la ciutadania el dia 1 de Març, just enmig de la desvergonyida subhasta de promeses electorals. Aquest dia traurem de nou al carrer les nostres reivindicacions. Cadascuna de les assemblees treballa de forma autònoma en el seu propi entorn local.

Propostes contra l'especulació i l'urbanisme salvatge

A més, en aquesta primera trobada estatal hem comprovat que compartim una sèrie de propostes amb les quals combatre l'especulació i l'urbanisme salvatge:

1. Moratòria en l'execució de plans urbanístics mentre aquests no siguin guiats per l'interès general, concretat aquest en una efectiva participació de la ciutadania.

2. Transparència en les dades relatives al dret d'accés a l'habitatge: cens de pisos buits, cens únic de sol·licitants d'habitatge, cens de propietaris del sòl.

3. Inversió del procés de depredació de l'espai mediambiental i del teixit social dels espais urbans.

4. Creació d'un ampli parc d'habitatge públic en lloguer social capaç de respondre a la demanda real de la població exclosa pel mercat. Per a això, es donarà prioritat a l'ús dels pisos buits sobre el de nova construcció.

5. Despenalització de la reutilizació d'espais en desús.

6. Asumpció per part de les empreses financeres de la seva responsabilitat en l'elevat i insostenible endeutament de les famílies.

7. Mesures fiscals que penalitzin efectivament l'especulació immobiliària.

El dia 1 de Març demostrarem que no ens deixem enganyar. S'ha acabat el temps de les estafes. Per un habitatge digne.

A Barcelona: 17 h. Plaça Catalunya

A Tarragona: 18 h. Estatua Despullats Rambla Nova

Més informació: http://www.vdevivienda.net/