CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Veneçuela: Condemnat a presó el sindicalista Rubén González

Dijous, 3 març, 2011

Després de 28 audiències, realitzades per espai de 4 mesos, el Tribunal Sisè de Judici a càrrec de la jutge Magda Hidalgo, ubicat a la ciutat de Puerto Ordaz, Veneçuela, va condemnar el sindicalista Rubén González a la pena de 7 anys i 2 mesos de presó per haver donat suport a una paralització d'activitats a l'empresa Ferrominera, situada a Ciutat Piar.

En escoltar la sentència, realitzada al voltant de les 6 i 30 de la tarda del 28 de febrer, el sindicalista va afirmar "Estaré pres, però vaig fer el que havia de fer". La defensa va presentar 70 testimonis des del 3 de novembre de 2010 des que va començar formalment el judici, tots i cada un van relatar la legitimitat de la paralització d'activitats per deutes i incompliment de la contractació col.lectiva, el caràcter pacífic de la vaga i la permanent actitud pacífica del líder sindical que en tot moment va promoure la intermediació amb els patrons per a la satisfacció de les demandes obreres.

El Libertario ha acompanyant el cas de Rubén González, un cas que ha denunciat a nivell nacional i internacional, promovent la solidaritat de les organitzacions anarquistes. Per nosaltres és un cas emblemàtic que despulla el caràcter autoritari i antipopular del govern bolivarià. La condemna contra Rubén González és un clar missatge contra els treballadors i treballadores del país, especialment contra els de les empreses bàsiques de Guaiana (la regió sud-oest del país), perquè desisteixin de barallar al carrer pels seus drets.

González també és un exemple de la política estatal de criminalització contra la protesta popular, la qual és executada per la Fiscalia i els tribunals, la Defensoria del Poble, els mitjans de comunicació estatals i els falsos mitjans comunitaris com Aporrea i ANMCLA.

Des de El Libertario volem expressar les nostres paraules d'alè i solidaritat a Rubén, Yadith (la seva esposa), la família González i tots els treballadors de Ferrominera de Ciutat Piar. Així mateix, ens hem sumat a la convocatòria a una concentració a Caracas, davant de la Fiscalia General de la República, aquest dimecres 2 març 2011, per rebutjar la condemna contra González, contra el sindicalisme combatiu i contra el dret a la vaga a Veneçuela.

Revista "El Libertario"

>>> Per a més informació podeu anar a l'entrevista realitzada a Rubén González per El Libertario

http://periodicoellibertario.blogspot.com/2010/06/el-libertario-entrevista-al-dirigente.html

O mirar aquests vídeos sobre el seu cas: