CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Victòria dels treballadors de Roca Marroc, després de 60 dies de vaga

Dijous, 19 gener, 2012

Després de 60 dies de vaga, els companys de Roca Maroc, després d'una molt dura lluita han tornat a la feina, després d'aconseguir el que des del passat mes de maig portaven exigint, i és poder organitzar-se dins de la fàbrica creant una secció sindical que els serveixi d'eina per millorar les seves condicions de treball.

La Multinacional Roca s'ha compromès tant amb els treballadors com amb representants del Govern Marroquí, a respectar els seus drets sindicals, i ara mateix després que l'empresa els proporcionés un local sindical i taulers d'anuncis per informar i comunicar-se amb els treballadors, ja estan organitzant per convocar unes eleccions sindicals. El seu objectiu més immediat després de tenir representants, és tenir un conveni propi per millorar les seves condicions econòmiques i de treball i regular tots els aspectes de la rutina laboral.

Els companys estan molt satisfets i CGT de Roca també. Tenint en compte que mai han tingut cap experiència en el terreny de la lluita i els seus mètodes, han donat un exemple de força i unitat que els ha servit per aconseguir el seu objectiu i per aprendre d'una experiència que no fa molt de temps mai haguessin pensat dur a terme. Però tant ells com nosaltres sabem que això és el començament d'una llarga lluita que els porti més lluny en les seves exigències de millorar, i ens comuniquen que no dubtaran en plantejar una vaga com l'anterior, si Roca incompleix o no millora les seves condicions. Amb la diferència que aquesta vegada comptaran amb l'experiència i l'aprenentatge de mètodes organitzatius.

El passat dia 11 de gener després d'una reunió on Roca ens plantejava una congelació salarial en les fàbriques que té a l'estat espanyol, li abordem amb el tema al director Internacional de RRHH dient-li que estaríem molt atents tant com fins ara perquè complís amb els treballadors de Roca Maroc, al que va contestar que ells sempre compleixen, i li vam dir que nosaltres també i que no dubtaríem a seguir denunciant i donant suport als companys.

Des de CGT-Roca volem agrair a tots els companys, sindicats, confederacions i altres organitzacions que han mostrat i donat el seu suport a la campanya de solidaritat Internacional amb els companys, gràcies també per les aportacions econòmiques, que van ser fonamentals per a la seva resistència, en total se'ls va enviar 1500 € de les aportacions realitzades.

Des de CGT-Roca i CGT Internacional, continuarem amb aquest gran treball de col·laboració internacional entre treballadors d'una mateixa Multinacional, sens dubte el millor mètode per combatre la depredació i tirania amb la qual aquestes corporacions i multinacionals exerceixen contra els pobles i els seus treballadors.

Salut i Lluita.

Secció Sindical CGT Roca

www.rojoynegro.info/articulo/sin-fronteras/victoria-los-trabajadores-roca-marruecos-tras-60-dias-huelga


Roca-Marroc aconsegueix una secció sindical després de 60 dies de vaga

JAVIER BORRÀS | 21/01/2012 - Setmanari Directa

El personal de la fàbrica de la multinacional Roca a Settat (Marroc) ha finalitzat una vaga que ha durat més de 60 dies, per a reclamar poder obrir una secció sindical pels treballadors de l'empresa. Després de moltes dificultats per a organitzar-se legalment, la plantilla de Roca-Marroc ha aconseguit el permís per obrir un local sindical a la fàbrica i llibertat per poder repartir informació laboral entre el personal. En breu es volen realitzar unes eleccions sindicals per consolidar el projecte.

La vaga de 60 dies portada a terme per la plantilla de Roca va ser causada per la impossibilitat de poder crear una secció sindical pròpia. Malgrat els treballadors havien aconseguit els permisos governamentals, la direcció de la fàbrica es va oposar a cap tipus de projecte d'organització sindical. Per fer front a aquesta prohibició il·legal, els treballadors van decidir realitzar una vaga indefinida fins que l'empresa acceptés els seus drets laborals. Aquesta acció no va estar exempta de problemes: van haver-hi enfrontaments entre treballadors, agressions per part d'individus pagats per Roca, intent de suborns i xantatges per part de la direcció... Malgrat tot, es va aconseguir l'objectiu de crear una secció sindical, un projecte que ara està en ple desenvolupament.

Suport de la plantilla de Gavà

Una de les claus d'aquesta victòria va ser la col·laboració sindical entre els treballadors de Roca a Gavà (Barcelona) i els treballadors de Settat. Concretament els treballadors catalans agrupats sota el sindicat CGT. Aquests van fer diverses accions de protesta solidària amb el moviment a Marroc i van pressionar la direcció de Roca a l'Estat Espanyol perquè donés explicacions sobre l'actitud de la seva filial marroquina. També van realitzar visites a la fàbrica de Roca a Settat per poder veure amb els seus propis ulls la realitat que es viu dia a dia. Tot això en un context problemàtic pels treballadors de Gavà, ja que a les fàbriques de Roca de l'Estat Espanyol s'està aplicant un ERO que afectarà a unes 1200 persones. Com diuen els propis membres de CGT, aquestes accions s'emmarquen en una “solidaritat internacionalista entre treballadors, totalment necessària en aquests temps.”

Els consecutius ERO's a l'Estat espanyol (ja se n’havien produït fa uns anys) i l'actitud de Roca als països on ha obert noves fàbriques enforteixen la visió que apunta que la multinacional està realitzant un procés de deslocalització per obrir seccions a llocs on la legislació laboral sigui poc forta o no hi hagi experiència sindical que pugui defensar eficaçment els drets laborals, i per tant, on es pugui empitjorar lliurement les condicions de treball sense cap resistència. En aquest context, l'intercanvi de suport i experiència sindical entre treballadores de diferents països obre les portes a un “sindicalisme internacional” adaptat a la globalització actual, on la solidaritat entre treballadores no entengui de fronteres.

www.directa.cat/noticia/els-treballadors-roca-marroc-son-reconeguts-com-seccio-sindical-despres-60-dies-vaga

<\/span>
  • Etiquetes

  • Dins la mateixa secció