CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Victòria judicial dels acomiadats: la direcció de SEAT perd el primer recurs davant del Tribunal Suprem

Diumenge, 27 gener, 2008

La Sala Social del Tribunal Suprem, en sentència de 27 del 12 de 2007, la comunicació de la qual acabem de rebre, desestima el recurs de cassació per a unificació de doctrina interposat per SEAT contra la sentència de la Sala Social del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya de 30 de novembre de 2006 que va declarar la nul·litat dels acomiadaments dels nostres companys José Juan Rodríguez, Antoni Mellado i Marcial Carretes.

En la sentència es condemna a SEAT com part recurrent a l'abonament de les costes incloent la remuneració del lletrat de la part recorreguda i es comunica que aquesta sentència s'inserirà en la Col·lecció Legislativa.

L'Assemblea d'acomiadats/as de SEAT felicita als nostres companys Juan, Antonia i Marcial, als quals l'Empresa estarà obligada a donar-los treball efectiu i immediatament en SEAT.

Amb la sentència del Tribunal Suprem queda comprovat de manera definitiva que la direcció de SEAT va actuar vulnerant drets fonamentals dels treballadors en l'aplicació de l'Acord d'acomiadaments de 16 de desembre de 2005. La imatge publicitària de la “Nova SEAT”, moderna, juvenil, oberta, democràtica, queda una vegada més posada en la picota.

Els dirigents sindicals signants de l'Acord d'acomiadaments i l'actual Consellera de Treball Sra. Mar Serna, Directora en aquelles dates del Departament de Treball que va autoritzar un expedient de regulació d'ocupació fraudulenta i que va abandonar la seva obligació de tutelar els drets ciutadans als treballadors afectats, haurien d'assumir les seves responsabilitats pel greu perjudici ocasionat als acomiadats/as i les seves famílies, així com reparar el dany comès obligant a la direcció de SEAT a deixar sense efecte el Burofax enviat recentment als 66 treballadors on se'ls notifica la seva No incorporació a SEAT, i tancar un llarg conflicte amb la volta als seus llocs de treball en SEAT dels 66 companys pendents de reingrés.

Aquesta primera sentència, ens permet encarar amb esperança el resultat de la resta de recursos interposats per l'Empresa i que afecten a un total de 33 companys/as.

Barcelona 26 de gener 2008.

Assemblea acomiadats/as de SEAT

 

  • Etiquetes

  • Dins la mateixa secció