CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

(Vídeo) Assalt policial a la seu central dels jutjats de Barcelona

Dissabte, 8 octubre, 2011

Nou activistes del moviment 15-M s'havien personat voluntàriament a les 11h del matí al jutjat de guàrdia de Barcelona per tal de posar-se a disposició del magistrat per a qualsevol citació. Es trobaven tranquilament assegudes a la cafeteria, que està ubicada al sotàn de l'edifici. Ja tenien a les seves mans un full segellat pel propi jutge de guàrdia on es feia constar el seu domicili i la seva disponibilitat per comparèixer. Però de cop i volta, el cap dels Mossos a la Ciutat de la Justícia ha alertat a la Divisió d'Informació de la policia catalana. Aleshores, agents de paisà s'han ubicat a la cafeteria i els guardes de seguretat han tancat les portes de l'edifici.

A les 14:50h han arribat 9 furgonetes d'antiavalots, una quinzena d'agents s'han quedat a les portes i una cinquantena han entrat en formació fins el hall de la Ciutat de la Justícia. La gent que s'hi trobava fent gestions no donava crèdit al que estava passant: un veritable assalt policial a la seu central dels jutjats de Barcelona. Una columna d'agents ha baixat a la cafeteria i ha arreplegat un a un als que allí es trobaven. Un dels detinguts ha estat agredit i colpejat mentre queien a terra taules i cadires de la cafeteria. En total hi havia una quinzena de persones, sis d'elles eren les identificades a la llista de l'Audiència Nacional i la resta acompanyants que s'havien acostat amb elles fins l'edifici judicial. Tots plegats a empentes han estat traslladats fins la sala de l'Auditori de l'edifici, a pocs metres de la cafeteria. Allí durant una hora han estat tancats els identificats i els antiavalots encaputxats i sense número de placa. Els advocats i els periodistes que s'han apropat per interessar-se pel que estava passant han quedat retinguts al hall de l'edifici i envoltats de policies, que els han requerit els DNI.

Jutge de guàrdia: "Vull aquí el responsable d'aquest operatiu"

En aquell moment ha fet acte de presència el jutge de guàrdia de Barcelona, Josep Maria Miquel Porras, que amb un to enfurismat ha cridat enmig del hall: "ara mateix, vull aquí el responsable d'aquest operatiu", i ha afegit "el cap de la Brigada Mòbil i el senyor Mallofré --cap dels Mossos a la Ciutat de la Justícia-- els vull immediatament al meu despatx". Ha marxat cridant i molt cabrejat. Els policies que comandaven no donaven crèdit i han començat a fer trucades a Madrid. Un cop dins el despatx del jutge de guàrdia, que els estava demanant explicacions per l'entrada policial a les dependències judicials, des de l'Audiència Nacional han trucat al jutjat per ordenar que s'apartés de la causa, ja que és el tribunal madrileny el competent del cas i són els Mossos els que "han rebut ordres directes i oportunes" del que han de fer.

Mitja hora més tard, els periodistes i advocats, un cop retornats els documents d'identitat, han recuperat el dret de mobilitat per sortir del cordó policial. A l'Auditori els identificats per l'Audiència Nacional i els seus acompanyants han estat separats en dos grups, i els últims han quedat alliberats per una porta lateral de la sortida d'emergència. Els 6 identificats han estat emmanillats i conduïts fins a furgons policials mentre cridaven "diuen que se'ns emporten a Madrid". Els vehicles dels Mossos han sortit a tota velocitat i amb les sirenes enceses en direcció a la comissaria del carrer Ulldecona de la Zona Franca.

text: La Directa directa.cat

fotos: @Hibai_

vídeo: 15mbcn.tv