CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

(Vídeo) Brutal desnonament d’una família al barri del Clot (Barcelona) el 25 de juliol

Dimarts, 26 juliol, 2011

Barcelona, 25 juliol 2011. Resistència de la família i dels indignats i indignades i fortíssima repressió policial. De nou queda patent el baixíssim nivell ètic dels qui ens governen i dels que executen les seves ordres, i de com maltracten als sectors de la població més castigats per la crisi.

Diverses entitats socials han demanat aquest dimarts 26 de juliol la dimissió del conseller d'Interior, Felip Puig, per l'actuació dels Mossos d'Esquadra en el desnonament d'una família que es va saldar aquest dilluns amb deu ferits lleus i 40 persones denunciades per desobediència, en una actuació policial totalment desproporcionada.

La Plataforma d'Afectats per la Hipoteca (PAH), la Federació d'Associacions de Veïns de Barcelona (FAVB), l'Observatori del Sistema Penal i els Drets Humans de la Universitat de Barcelona i l'Observatori de Drets Econòmics, Socials i Culturals (DESC) han fet públic aquest dimarts un comunicat conjunt en el qual denuncien l'escalada repressiva del departament d'Interior.

Els Mossos es van personar aquest dilluns en el barri barceloní del Clot para fer efectiu el desnonament dictat pel jutge d'una família que vivia des de fa 26 anys en un habitatge de renda antiga i que no podia plantar cara a l'actualització del lloguer que va aconseguir el propietari per via judicial. Prop de 300 veïns es van concentrar enfront de l'edifici per a evitar el desnonament i van ser violentament desallotjats pels agents de la Policia

El conseller d'Interior ha tornat a demostrar que pretén resoldre els problemes socials als quals s'enfronta Catalunya mitjançant la repressió policial, han criticat aquestes entitats. La Generalitat hauria de prendre mesures efectives per a garantir el dret a un habitatge digne a totes les persones en lloc de recórrer a l'ús de la força per a expulsar a gent del seu domicili.

Això no s'acaba aquí!

<\/span>
  • Etiquetes

  • Dins la mateixa secció