CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Vídeo: Compareixença d’Ada Colau (PAH) al Congrés dels Diputats per la ILP Hipotecària

Dimecres, 6 febrer, 2013

"Vinc a parlar d’una estafa i no d’un problema social".
"Els desnonaments són una estafa generalitzada i no un problema social. Hipotecar-se no ha estat una opció lliure. A l’estat espanyol tot conduïa a hipotecar-se i, a més, es venia com la inversió més segura. Van dir que no hi havia bombolla i que l’habitatge era la millor inversió. La gent va fer el que l’Estat li va recomanar. És una estafa".
"Si realment es creuen la democràcia, han d’escoltar aquestes demandes ciutadanes i traslladar-les a les normes".
"No tots ens varen escoltar per igual en quatre anys".
"PP i PSOE ens van estar bloquejant les iniciatives fins ara".
"Es requereix una mesura d’emergència: aturar els desnonaments i posar habitatges buits en un parc públic de lloguer social".
"Els ciutadans assenyalaran al carrer aquells qui no donin suport a la ILP sobre la dació".
"El codi de bones pràctiques del PP sobre la dació en pagament tan sols ha aconseguit 8 dacions des de febrer".
"En casos habitatge habitual i deutors de bona fe exigim moratòria temporal per aturar els desnonaments".
"El representant de la banca que ha intervingut anteriorment -el vicesecretari de l’Associació Espanyola de la Banca- ha dit que la legislació actual és estupenda, quan hi ha gent que s’està suïcidant. Aquest senyor és un criminal i així l’hauríem de tractar, no com a un expert".
"En quatre anys, la PAH ha fet el que havia d’haver fet l’administració, ha liderat la detecció del problema i la proposta de solucions, i per això ara han d’escoltar els que portem més temps debatent i patint el problema. Sabem exactament del que parlem. Es dóna massa crèdit als representants d’entitats financeres i poc als afectats".
"Veuríem intolerable que la ILP no s’admetés a tràmit. Ha arribat un punt d’inflexió: si les majories parlamentàries insisteixen a desprestigiar la demanda de la ciutadania, farem una passa més. S’hauran d’enfrontar al fet que públicament els assenyalem. Demanem als diputats que facin examen de consciència i s’imaginin què vol dir que et destrueixin la vida d’un dia per l’altre. Els que no es comprometin amb la ILP veuran com els perseguim. Mai amb violència, però no tolerarem la impunitat".

Intervenció d'Ada Colau, portaveu de la Plataforma d'Afectats per les Hipoteques (PAH), a la comissió d'Economia del Congrés dels Diputats espanyol, el 5 de febrer de 2013.

Més informació:

- Web Plataforma afectats per la hipoteca

- Pàgina Facebook PAH

- TWITTER ADA COLAU