CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Vídeo del debat de tots els sindicats catalans sobre les retallades socials, organitzat per Kaosenlared

Dimarts, 18 gener, 2011

162528_162130_kaosenlareddebatsi

El 13 de Gener Kaos en la Red va organitzar un debat sobre la situació econòmica i laboral, amb representants dels sindicats catalans, al centre cívic Fort Pienc de Barcelona. El debat, moderat per Manel Marquez, va girar al voltant de vuit preguntes elaborades pel col·lectiu Kaosenlared amb la voluntat de que es puguin valorar les diferents opcions i estratègies de lluita contra les polítiques antiobreres del govern de Zapatero.

El debat va comptar amb la presència de Bruno Valtueña (CGT), Juanma Garrido (CNT), Enrique Usobiaga (CNT-AIT), Chakir El Homrani (UGT), Lluís Blanco (IAC), Roger (COS), Juan Manuel Tapia (CCOO), Josep Bel (Co.Bas) i Màrius Lleixà (Intersindical).

- PREGUNTES DEL DEBAT PÚBLIC DE KAOSENLARED AMB ELS SINDICATS CATALANS SOBRE LA SITUACIÓ ECONÒMICA I LABORAL

1 . Què opineu del conjunt de mesures econòmiques i laborals que el govern del PSOE ha engegat, mostrant la seva total dependència dels dictats del mercat i del capital nacional i internacional? I Com valoreu la situació i la resposta de la classe treballadora catalana davant les mateixes?

2 . Davant la postura del govern del PSOE, que ha estat defensar les seves reformes i no tocar una coma de les seves propostes, a pesar de la vaga general del 29S, Què podem i que hem de fer els treballadors/es catalans?

3 . Alguns reconeguts economistes com Vicenç Navarro o Juan Torres López han demostrat científicament que la suposada necessitat de retallar les pensions no és més que una gran estafa promoguda pel capital financer, els economistes neoliberals de la seva òrbita (com la fundació FEDEA), els grans mitjans de comunicació sota la seva influència i els governs al servei dels seus interessos. Què opineu referent a això?

4 . Vista la duríssima ofensiva en curs contra drets i conquestes històriques de la classe treballadora (reforma laboral, retallades salarials, congelació de les pensions, augment d'impostos indirectes, retallada del dret de jubilació i de les pensions, negociació col·lectiva amb la supressió de la ultraactividad dels convenis, copagament a la…vista ) i tenint en compte l'experiència del 29-S, no creieu que faria falta un pla de lluita unitari i sostingut en el temps que obri possibilitats reals que aquest govern (i el que vindrà després) faci marxa enrere?

5 . Davant el caràcter de l'ofensiva contra la classe treballadora, que es desenvolupa a escala europea, com valoreu la resposta que es ve produint en altres països europeus (Grècia, França, Portugal, Itàlia, Anglaterra…), no només per part dels treballadors sinó també d'altres sectors socials com els estudiants? No seria hora de plantejar-se una jornada de lluita a escala europea, una vaga continental, que enfrontés els plans de conjunt impulsats per la UE, el BCE i el FMI?

6 . El partit que governa actualment en la Generalitat és part activa dels plans antiobrers del govern central: ha donat suport la reforma laboral i les retallades salarials dels empleats públics, la congelació de pensions… així com les retallades en pensions i en negociació col·lectiva i altres mesures neoliberals com les privatitzacions, el copago… Sembla clar que ara, des de la Generalitat, intentarà també portar a terme també aquestes mateixes mesures. No seria necessari també plantar-los cara aquí? Com creieu que hauria de fer-se?

7 . Finalment, Creieu que és necessària ja una vaga general en aquests moments per a defensar els drets dels i les treballadores catalanes?

- Vídeo resum de 15 minuts realitzat per Oriol Sabata:


Debat Sindicats
Carregat per librered. - Mira les últimes notícies.

- Vídeo complets en dues parts realitzat per Okupem les Ones:

1a part:2a part:

http://blip.tv/file/4646253

<\/span>
  • Etiquetes

  • Dins la mateixa secció