CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Vídeo: Felip Puig torna a mentir: Testimonis del #14N

Diumenge, 18 novembre, 2012

REREGUARDA.png

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=lLf4d22laXk

Més informació:

- RERAGUARDA EN MOVIMENT

Comunicat de Stop Bales de Goma arran dels fets de la vaga general del 14N: “Una altra víctima de les bales de goma. Demanem la dimissió de Felip Puig.”

UNA ALTRA VÍCTIMA DE LES BALES DE GOMA. DEMANEM LA DIMISSIÓ DE FELIP PUIG.

Estem indignats. Una vegada més els Mossos d’Esquadra han demostrat la seva actitud violenta i repressiva.
Durant el dia d’ahir, desenes de persones van ser ferides sense cap raó en una manifestació pacifica contra els devastants efectes de la crisi financera sobre la societat.
El dret a manifestar-se – que hauria de ser protegit pel mateixos Mossos – encara una vegada ha estat depreciat i violat per les mateixes institucions.
Ahir se’n van violar drets humans i democràtics.

Una dona de 42 any ha perdut un ull per culpa d’una pilota de goma disparada per un Mosso amb les noves escopetes.
Es tracta de la vuitena víctima d’aquesta arma en Catalunya, la setena en els últims 3 anys.
Molts altres han estat ferits greument a altres parts del cos, fins i tot un periodista.
L’associació Stop Bales de Goma, que agrupa víctimes, ciutadans i ciutadanes, havia demanat durant els dies anteriors al 14N que no s’utilitzessin aquestes armes, una crida que no ha tingut resposta i conseqüències previsibles.

Qui li demanarà perdó a aquesta dona? Qui li tornarà el seu ull perdut? I quin jutge, policia o membre de la Conselleria d’Interior s’atrevirà a buscar i condemnar els responsables d’aquest acte covard?
Cap de nosaltres ha obtingut justícia, ni penal, ni administrativa. Ningú ha rebut una disculpa.
Ara és l’hora que algú prengui les seves responsabilitat.
Demanem encara una vegada mes les dimissions del Felip Puig, per desordre public, incapacitat de gestió i violació dels drets humans i democràtics.
Entre altres coses, ho ha de fer:

- per haver rebutjat totes les propostes de prohibir l’ús de les bales de goma
- per haver declarat que l’actuació policial pot arribar “fins allà on permet la llei i una mica més”

- per haver demostrat incapacitat en la gestió del ordre públic i en el diàleg amb els moviments socials
- per demostrar una total falta de control del cos de policia, arribant a afirmar falsedats com que ahir no es varen disparar boles de goma!!

Que se ho expliqui a la dona que ha perdut un ull que no se han disparat pilotes de goma.

Esperem que per part de la societat catalana i del mitjans d’informació hi hagi l’atenció necessària a sol·licitar a la Conselleria les responsabilitat sobre les violències complides el 14N.Nosaltres continuarem cridant:
STOP BALES DE GOMA

Més informació:

http://stopbalesdegoma.org/

@Stopbalesdegoma


Aquesta és la filosofia que hi ha al darrere d'aquest tipus d'actuacions dels Mossos d'Esquadra:

Fragment de la Tesi de Màster del cap d'antiavalots dels Mossos d'Esquadra, David Piqué.

"A més de l'estratègia prèvia, en quant algun grup descontrolat comença les accions violentes, les unitats de policia ni es belluguen i quan la violència comença a ser generalitzada, l'actuació policial es retarda deliberadament fins que els danys produïts són socialment inacceptables. És aleshores quan es produeixen les càrregues policials que en cap moment volen ser dissuassòries, no es dissimula.
És va directament contra els manifestants, que ja són considerats vàndals, i se'ls ataca amb prou velocitat perquè no doni temps a la fugida i es provoqui l'enfrontament físic. En aquest estadi, els manifestants ataquen a la policia amb tot el que tenen i que se'ls ha deixat tenir, realment s'estan defensant, però no ho sembla. Han estat acorralats. La violència entre agents i manifestants es desferma, es personalitza i es descontrola. És el que es vol. Comencen a aparèixer víctimes innocents -- danys col·laterals es diu ara- Els que han defugit l'enfrontament, es troben amb la resta d'unitats policials que els barren el pas i que no fan detinguts -- presoners -, la dispersió no és voluntària, és a cop de defensa (porra) i qualsevol indici de resistència és contestada amb contundència exagerada i detencions massives. En les batalles de l'antiguitat, era quan s'envia a la cavalleria a perseguir als que fugien mentre la infanteria extermina als que s'han rendit en el camp de batalla."