CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

[Video] Marxen contra el Dia de l’Hispanitat a Barcelona

Dimecres, 13 octubre, 2010

Sota el lema "12 d'octubre, res que celebrar" els integrants de diferents moviments socials van marxar aquest dimarts per la ciutat de Barcelona contra l'anomenat "Dia de la Hispanitat, Dia de la Raça o Descobriment d'Amèrica."

Al voltant de 300 manifestants van iniciar a Plaça Catalunya un recorregut pels cèntrics carrers de la ciutat amb lemes com "Alerta que camina la espada de Bolívar por América Latina", "12 d'octubre, res que celebrar" o "No és hispanitat, és genocidi".

Des de primera hora de la tarda es va desplegar un desproporcionat dispositiu policial que va seguir a tota hora els assistents.

La marxa va finalitzar a la Rambla del Raval, on es va dur a terme la lectura d'un manifest en el qual es va expressar el rebuig del caràcter festiu amb què es commemora el 12 d'octubre en l'Estat espanyol i a Llatinoamèrica.

El comunicat va denunciar també que es va tractar d'una conquesta polític-militar que va exterminar a més de 80 milions de persones, on es va establir una jerarquia racial i un enorme saqueig dels recursos naturals del continent.

Una vegada finalitzada la lectura del document es va tancar l'esdeveniment amb intervencions musicals i una interpretació dramàtica.

>>>> Article extret de Librered.net

 

  • Etiquetes

  • Dins la mateixa secció