CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Vídeo sobre les Jornades Llibertàries de 1977 a Barcelona

Dilluns, 16 maig, 2011

Cartell Jornades Llibertàries 1977

Vídeo amb començament de veu en of en negre i després amb imatges de les Jornades Llibertàries realitzades en el Parc Guëll de Barcelona l'any 1977. Realitzat per Mariano Maturana amb imatges cedides per un particular, per a ser presentat com part del projecte "La Ruta de l'Anarquisme", del Col·lectiu Turisme Tàctic.

Els dies 22, 23, 24 i 25 de juliol de 1977 es van celebrar a Barcelona les Jornades Lliberàries, organitzades per la CNT, la revista Ajoblanco, els Ateneus Llibertaris i altres col·lectius. Al centre de la ciutat van haver-hi multitud de trobades i debats amb títols com ara “Experiencias libertarias y Revolución a partir de 1936“, “Movimiento Libertario y Organización. Crítica de la sociedad industrial y alternativa libertaria“, “Marxismo y Anarquismo ante las cuestiones del Estado y la política“, “Enseñanza e instituciones cerradas“, “La Autogestión“,… Es van projectar pel·lícules com "La boda d’Emma Cohen", "Entre el fraude y la Esperanza", i documentals sobre temes que preocupaven com ara "Los objetores de conciencia: Can Serra"; "Barcelona sur me"r; "Viaje a la explotación";…

Però va ser al Parc Güell a on les Jornades van tenir major intensitat i força. Al Parc es van reunir milers de persones per viure la festa, ballar, escoltar música, xerrar, intercanviar informacions, per comunicar-se els uns amb els altres amb les menors barreres possibles. Es van posar molts stands a on hi havia material i idees per intercanviar i es va editar cada dia el diari Barcelona Libertaria que es repartia entre els assistents. Durant les Jornades molts van ser les normes i els preceptes que es van transgredir, encara que només fos per uns pocs dies en un moment de sortida de l’opressió del règim franquista i en un període de conflictes polítics i laborals.


Jornadas Libertarias (1977, clips) por manuelhuerga