CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Vídeo sobre les Jornades Llibertàries de 1977 a Barcelona

Dilluns, 16 maig, 2011
Compartició en facebook
Compartició en twitter
Compartició en email
Compartició en telegram
Compartició en whatsapp
Compartició en print

Cartell Jornades Llibertàries 1977

Vídeo amb començament de veu en of en negre i després amb imatges de les Jornades Llibertàries realitzades en el Parc Guëll de Barcelona l'any 1977. Realitzat per Mariano Maturana amb imatges cedides per un particular, per a ser presentat com part del projecte "La Ruta de l'Anarquisme", del Col·lectiu Turisme Tàctic.

Els dies 22, 23, 24 i 25 de juliol de 1977 es van celebrar a Barcelona les Jornades Lliberàries, organitzades per la CNT, la revista Ajoblanco, els Ateneus Llibertaris i altres col·lectius. Al centre de la ciutat van haver-hi multitud de trobades i debats amb títols com ara “Experiencias libertarias y Revolución a partir de 1936“, “Movimiento Libertario y Organización. Crítica de la sociedad industrial y alternativa libertaria“, “Marxismo y Anarquismo ante las cuestiones del Estado y la política“, “Enseñanza e instituciones cerradas“, “La Autogestión“,… Es van projectar pel·lícules com "La boda d’Emma Cohen", "Entre el fraude y la Esperanza", i documentals sobre temes que preocupaven com ara "Los objetores de conciencia: Can Serra"; "Barcelona sur me"r; "Viaje a la explotación";…

Però va ser al Parc Güell a on les Jornades van tenir major intensitat i força. Al Parc es van reunir milers de persones per viure la festa, ballar, escoltar música, xerrar, intercanviar informacions, per comunicar-se els uns amb els altres amb les menors barreres possibles. Es van posar molts stands a on hi havia material i idees per intercanviar i es va editar cada dia el diari Barcelona Libertaria que es repartia entre els assistents. Durant les Jornades molts van ser les normes i els preceptes que es van transgredir, encara que només fos per uns pocs dies en un moment de sortida de l’opressió del règim franquista i en un període de conflictes polítics i laborals.


Jornadas Libertarias (1977, clips) por manuelhuerga

<\/span>
Compartició en facebook
Compartició en twitter
Compartició en email
Compartició en telegram
Compartició en whatsapp
Compartició en print
  • Etiquetes

  • Dins la mateixa secció