CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Vídeos dels actes de les jornades “100 anys de l’assassinat d’Estat de Francesc Ferrer i Guàrdia” organitzades per la CGT de Barcelona

Dimarts, 13 octubre, 2009

La Secretaria de Formació de la Federació Local de Barcelona de la CGT ha organitzat durant aquest any 2009 un seguit de xerrades per reivindicar la fugura del pedagog llibertari Francesc Ferrer i Guàrdia, en el centenari del seu assassinat.

En el blog de les Jornades, s'han anat penjant els vídeos de les diferents xerrades amb un resum de les intervencions dels ponents.

Aquests vídeos els podeu veure anant a l'apartat del blog habilitat per a això:

http://jornadesferreriguardia.blogspot.com/search/label/vídeo conferències

Els actes realitzats en aquest cicle han estat:

- Exposició: Els fets de l’any 1909 (La revolta del «Barranco del lobo» i Francesc Ferrer i Guàrdia), del 18 de març al 18 de juny.

- La guerra d’Àfrica. «La revolta de les mines de Beni-Fru-Ifrur», el 26 de març, amb els ponents: Dr. Francesc Espinet Catedràtic d’Història Contemporània de la UAB, Manel Aisa, membre de l’Ateneu Enciclopèdic, Alberto Bru, historiador i membre de l’Ateneu Enciclopèdic.

- «Ferrer i la Pedagogia Racionalista», el 23 d'abril, amb Pere Solà i Gussinyer, Catedràtic Facultat de Ciències de l’Educació, UAB.

- «La Setmana Tràgica de Barcelona», el 21 de maig, amb els ponents: Bernat Muniesa Brito, Catedràtic d’Història de la UB, Dolors Marín Silvestre, Historiadora i escriptora que recentment ha publicat el llibre «La Setmana tràgica», i Ferran Aisa, Historiador.

- «L’Escola Moderna i les seves clausures» el 18 de juny, amb Emili Cortavitarte, historiador i secretari general de la Federració d'Ensenyament de CGT Catalunya.

- «Detenció, judici i afusellament de Ferrer i Guàrdia», el 13 d'octubre, amb els ponents: Pere Solà i Gussinyer, Catedràtic Facultat de Ciències de l’Educació, UAB, Bernat Muniesa Brito, Catedràtic d’Història de la UB., i Josep Maria Loperena, Jurista i Escriptor.