CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

(Vídeos) Gaztetxe Kukutza (Bilbo)

Dissabte, 24 setembre, 2011

Aquesta setmana, entre el 21 i 22 de setembre, han desallotjat el Gaztetxe (Centre Social Okupat) de Kukutza, al barri de Rekalde, a Bilbo, una antiga fàbrica abandonada convertida en un espai social per al barri, en un centre d'activisme social i cultural des de fa 13 anys. El lipdub i el vídeo sobre la història de Kukutza mostren molt bé el que era Kukutza i el que significava per al barri. I això no agrada al poder, no li agrada que la gent doni vida als espais abandonats sense tutela de l'Estat, per això els poders polítics prefereixen cedir-los als especuladors per tal que hi facin negoci.

Han enderrocat Kukutza malgrat la forta resistència, malgrat les multitudinàries protestes i manifestacions. Les forces de l'ordre (ja ho cantava un grup punk als '80 allò de "perros guardianes del orden y la ley, asesinos a sueldo, abuso del poder") han actuat amb un salvatgisme increïble, repartint òsties a dojo i posant-se a gust contra els manifestants, bloquejant el barri, robant mòbils i càmeres per tal que no hi hagués testimoni dels seus actes repressius, entrant als bars i locals, fins i tot entrant a l'ambulatori a robar els partes dels manifestants ferits, es tracta de que no hi hagi rastre del seu salvatgisme. Per complementar això s'ha portat a terme una fèrria censura informativa, no ha de quedar cap rastre de l'actuació policial.

Ningú entén la contundència de l'actuació repressiva, venen temps durs o potser és que el franquisme realment no se n'ha anat mai. Ara bé, milers de persones s'han manifestat en contra del desallotjament, i com ja s'ha repetit altres vegades, podran enderrocar els locals però ni acabaran amb les idees ni podran matar els somnis.

Gora Kukutza. Aurrera!

Lipdub Kukutza:

Vídeo molt instructiu i pedagògic sobre la història de Kukutza:

Vídeos manifestacions contra el desallotjament:

www.gara.net/bideoak/110921_kukutza/

www.elcorreo.com/videos/vizcaya/actualidad-vizcaya/1173956722001-carga-policial-durante-manifestacion-apoyo-kukutza.html

www.youtube.com/watch?v=kc97CQtqQt0&feature=player_embedded

www.youtube.com/watch?v=-WYYfFn0L_8&feature=player_embedded

Més info i fotos al bloc de Kukutza:

http://kukutza.blogspot.com/

Notícies als mitjans informatius:

www.gara.net/paperezkoa/20110922/292357/es/Mas-treinta-detenidos-tras-violento-asalto-Kukutza

www.gara.net/azkenak/09/292410/es/El-rechazo-desalojo-Kukutza-patente-una-nueva-manifestacion-multitudinaria

www.elcorreo.com/alava/20110921/local/ertzaintza-comienza-desalojar-gaztetxe-201109210637.html