CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

(Vídeos) Gaztetxe Kukutza (Bilbo)

Dissabte, 24 setembre, 2011
Compartició en facebook
Compartició en twitter
Compartició en email
Compartició en telegram
Compartició en whatsapp
Compartició en print

Aquesta setmana, entre el 21 i 22 de setembre, han desallotjat el Gaztetxe (Centre Social Okupat) de Kukutza, al barri de Rekalde, a Bilbo, una antiga fàbrica abandonada convertida en un espai social per al barri, en un centre d'activisme social i cultural des de fa 13 anys. El lipdub i el vídeo sobre la història de Kukutza mostren molt bé el que era Kukutza i el que significava per al barri. I això no agrada al poder, no li agrada que la gent doni vida als espais abandonats sense tutela de l'Estat, per això els poders polítics prefereixen cedir-los als especuladors per tal que hi facin negoci.

Han enderrocat Kukutza malgrat la forta resistència, malgrat les multitudinàries protestes i manifestacions. Les forces de l'ordre (ja ho cantava un grup punk als '80 allò de "perros guardianes del orden y la ley, asesinos a sueldo, abuso del poder") han actuat amb un salvatgisme increïble, repartint òsties a dojo i posant-se a gust contra els manifestants, bloquejant el barri, robant mòbils i càmeres per tal que no hi hagués testimoni dels seus actes repressius, entrant als bars i locals, fins i tot entrant a l'ambulatori a robar els partes dels manifestants ferits, es tracta de que no hi hagi rastre del seu salvatgisme. Per complementar això s'ha portat a terme una fèrria censura informativa, no ha de quedar cap rastre de l'actuació policial.

Ningú entén la contundència de l'actuació repressiva, venen temps durs o potser és que el franquisme realment no se n'ha anat mai. Ara bé, milers de persones s'han manifestat en contra del desallotjament, i com ja s'ha repetit altres vegades, podran enderrocar els locals però ni acabaran amb les idees ni podran matar els somnis.

Gora Kukutza. Aurrera!

Lipdub Kukutza:

Vídeo molt instructiu i pedagògic sobre la història de Kukutza:

Vídeos manifestacions contra el desallotjament:

www.gara.net/bideoak/110921_kukutza/

www.elcorreo.com/videos/vizcaya/actualidad-vizcaya/1173956722001-carga-policial-durante-manifestacion-apoyo-kukutza.html

www.youtube.com/watch?v=kc97CQtqQt0&feature=player_embedded

www.youtube.com/watch?v=-WYYfFn0L_8&feature=player_embedded

Més info i fotos al bloc de Kukutza:

http://kukutza.blogspot.com/

Notícies als mitjans informatius:

www.gara.net/paperezkoa/20110922/292357/es/Mas-treinta-detenidos-tras-violento-asalto-Kukutza

www.gara.net/azkenak/09/292410/es/El-rechazo-desalojo-Kukutza-patente-una-nueva-manifestacion-multitudinaria

www.elcorreo.com/alava/20110921/local/ertzaintza-comienza-desalojar-gaztetxe-201109210637.html

<\/span>
Compartició en facebook
Compartició en twitter
Compartició en email
Compartició en telegram
Compartició en whatsapp
Compartició en print