CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Violència racista i repressió policial al sud d’Itàlia contra immigrants que protestaven per l’explotació laboral i les condicions inhumanes en que viuen i treballen. El feixisme avança

Diumenge, 10 gener, 2010

Revoltes d'immigrants en el sud d'Itàlia contra l'esclavitud laboral, l'explotació i el racisme. Una part de la població autòctona ha respost a aquestes protestes incrementant els atacs racistes i deslligant una autèntica campanya de caça i captura contra l'immigrant.


Una forta persecució d'immigrants s'ha deslligat des el passat dijous 7 de gener en la petita localitat de Rosarno, al sud d'Itàlia, provocant desenses de ferits i detinguts. Els immigrants, procedents majoritàriament d'Àfrica, s'han rebel·lat contra els continus atacs racistes que vénen sofrint pels habitants de la zona, i contra les penoses condicions laborals i humanitàries que han de suportar durant la seva estada temporal en la mateixa. Realitzen jornades de 12 hores de treball al camp recollint taronges per 20 € al dia i viuen en condicions inhumanes. La situació socio-laboral i humanitària a la qual han de plantar cara aquests treballadors africans en el sud d'Itàlia és el més semblat a l'esclavitud que es recorda en molt temps a Europa.

A més de la repressió policial de les seves protestes, una part de la població autòctona ha respost a les seves protestes incrementant els atacs racistes i deslligant una autèntica campanya de caça i captura contra l'immigrant, davant la passivitat de les autoritats, i la complicitat de la UE, que segueix sense amenaçar a Itàlia amb l'expulsió, a pesar de les diverses mostres de racisme i feixisme institucional esdevingudes en el país en els últims anys. Segons han denunciat algunes organitzacions humanitàries, darrere de l'explotació d'aquests immigrants, així com de les provocacions racistes que han donat origen a les revoltes, estaria la “Ndrangheta”, la màfia local.

La majoria d'immigrants han marxat de la localitat pels seus propis mitjans o han estat traslladats a altres localitats. La situació segueix sent molt tensa. Les formacions d'extrema dreta es freguen les mans veient com els seus missatges es van estenent entre determinats sectors de la població.

>>> Per a més informació, podeu anar a aquesta noticia publicada a Kaos en la Red, que inclou també diversos vídeos:

Revueltas de inmigrantes en el sur de Italia contra la esclavitud laboral, la explotación y el racismo

www.kaosenlared.net/noticia/revueltas-inmigrantes-sur-italia-contra-esclavitud-laboral-explotacion