CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Virus editorial i la Fundació Salvador Seguí editen el llibre “A: historia y resultados imprevistos de un símbolo”

Dilluns, 14 juny, 2010

Pintada sobre les parets de la protesta, però també estampada en motxilles, samarretes, arracades, penjoll i gorres, fins i tot en les peces de roba més íntimes, l'A encerclada és un signe tan conegut i reconegut que ha acabat per ser considerat un símbol tradicional de la iconografia llibertària.

En realitat, ens expliquen els seus creadors, té poc més de quaranta anys: l'A neix com projecte a París durant l'any 1964, en l'interior d'una petita xarxa de joves anarquistes, però comença la seva vida pública durant l'any 1966 a Milà, impresa sobre octavetes i cartells de la joventut llibertària. Poc després, l'explosió de 1968 -i la invenció providencial de l'esprai de pintura- farà circular el símbol pels carrers de tot el món.

Aquesta inèdita història en imatges, al costat dels relats que l'acompanyen, repassa la seva sorprenent i fins i tot extravagant difusió planetària, arribada a primer sota l'embranzida de la passió llibertària i després de la cultura punk, fins a la seva més recent explotació comercial.

Un viatge per l'imaginari contemporani que fa un repas de les múltiples interpretacions -sovint inesperades, tal vegada contradictòries- d'un símbol nascut amb una forta connotació específica i transfons, esdevingut amb el temps en un dels signes més utilitzats per a expressar no tan sols anarquia, sinó també revolta, rebuig, anticonformisme i transgressió en les seves més variades accepcions.

Textos de:

Fulvio Abbate, Pietro Adamo, Adbusters Media Foundation ,Android Tattoo, Roberto Freak Antoni, Amedeo Bertolo, Chris Carlsson ,Pino Cacucci, Marianne Enckell, Goffredo Fofi, Dori Ghezzi, Enrico Ghezzi,
Matteo Guarnaccia, Tomás Ibáñez, Luciano Lanza, Maurizio Maggiani, Yoko Miura, Maria Nadotti, Clelia Pallotta, Marco Pandin, Andrea Perin, Marco Philopat, Ferro Piludu, Fabrizia Ramondino, Paolo Rossi, Marco Rovelli, Giorgio Triani, Nicoletta Vallorani, Luca Villoresi, Wu Ming 1, Salvatore Zingale.

Editat a l'Estat espanyol per Virus editorial i la Fundació Salvador Seguí, és la traducció i adaptació de l'edició italiana "A-cerchiata. Storia veridica ed esiti imprevisti di un simbolo" (Eleuthera editrice, 2008) realitzada pel Centre Anarquista Pinelli.

128 pàgines, disseny acurat, nombroses fotografies i il·lustracions acompanyades de textos explicatius breus.

Preu: 15 €.

Podeu fer comandes de llibres a través de la intranet del web de la Fundació Salvador Seguí o per correu electrònic escrivint a: fss.cat@fundacionssegui.org