CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Volem al Poble Saharauí a la seva terra, lliure i en Pau!

Dilluns, 16 novembre, 2020

Comunicat del Secretariat Permanent de la Federació Local de Sabadell

El conflicte al Sàhara Occidental ha esclatat. L’estat Marroquí ha trencat l’alto el foc establert des de l’any 1991 i ha iniciat novament una ofensiva contra el poble Sahrauí.

Des de el passat mes d’octubre el pas fronterer de El Gerguerat que comunica el Sàhara Occidental amb Mauritània viu fortes tensions i el Frente Polisario afirma que s’estan incomplint els acords signats en el marc de la ONU i així ho ha fet saber en reiterades ocasions a la MINURSO (Missió de la ONU per al Referèndum al Sàhara Occidental).

Des de fa molts anys a la CGT de Sabadell tenim un fort vincle amb la causa Sahrauí sobre tot a través de l’entitat local Vallès Wilaia i el seu projecte Vacances en Pau i amb els nens i nenes que acollim cada any. Ens dol profundament que molts d’aquests infants que ara ja son adults estiguin marxant cap a la guerra en aquests moments, segons ens informen des de els campaments de refugiats a Tindouf (Algèria).

Davant aquest atac contra el poble Sahrauí, denunciem l’ofensiva i les agressions de l’Estat Marroquí i denunciem la vulneració de drets humans que exerceixen contra la població civil als territoris ocupats des de fa més de 45 anys.

Volem al Poble Saharauí a la seva terra, lliure i en Pau!
SAHARA HURRA!!
Per la llibertat i justícia de tots els pobles!!

Sabadell 15 de novembre de 2020
Comunicat del Secretariat Permanent de la Federació Local de Sabadell