CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Xantatge de SHARP per a l’acceptació de l’ERO

Dimarts, 21 juny, 2011

SHARP, la multinacional japonesa fabricant de televisors, en la seva planta de Sant Cugat del Vallès (Barcelona) ha presentat un Expedient de Regulació d'Ocupació d'extinció per 189 treballadors, fent xantatge a la representació dels treballadors amb la condició que si no s'aconsegueix un acord per a aquest expedient, es reconduïa i es plantejava un expedient d'exclusió per a tota la plantilla actual de SHARP.

L'extorsió que planteja ve donada per l'acord establert amb l'empresa reina del joc a Espanya, CIRSA, que precisa de la tecnologia que SHARP utilitza en les seves pantalles planes, en les màquines escurabutxaques en les quals basa el seu negoci.

La multinacional japonesa, en una parenceria més de com entén el capital la globalització, per mantenir un benefici global és a dir de multinacional mundial. Trasllada la producció de Sant Cugat a Polònia i pretén amb l'acceptació d'aquest ERO-xantatge, obtenir els beneficis fiscals i subvencions per a un petit i reduït laboratori (R+D), que desenvolupi tècnicament el que enviïn a fabricar a Polònia.

És a dir investiguen amb fons públics del nostre país perquè es fabriqui en països que apliquen condicions laborals inferiors a les nostres, que ja és a dir. Tot això amb el beneplàcit del President de la Generalitat Artur Mas.

Des de CGT rebutgem aquesta extorsió patronal incentivada per qui sap d'apostes i desafiament a la major.

Les multinacionals com SHARP, que presumeixen dels beneficis astronòmics que obtenen, no poden, i l'autoritat laboral i els governs de torn no han de permetre que es destrueixi ocupació en aquestes condicions, sense plantejar una solució i pla social d'acord amb els beneficis que obté mundialment.

Secció Sindical de CGT a Sharp.