CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Xarxes en xarxa, teixint alternatives. Trobada a Ruesta, prepirineu aragonès, de l’1 al 4 d’abril

Diumenge, 28 febrer, 2010

Crida als i les activistes del decreixement, de la permacultura, de l'agroecologia, de les ciutats i pobles en transició, de l'autogestió, l'anarcosindicalisme i altres sindicalismes combatius, de l'ecologia social, de l'economia solidària, de l'autonomia, del viure sense capitalisme. A tots i totes les activistes que se sentin inclosos/es.

Una trobada de 4 dies, de posada en comú i coordinació de totes les xarxes i moviments que treballen i aposten per les alternatives al capitalisme, a l'autoritat, el patriarcat,

Per a tota la gent que se senti prou propera per anar-hi, des de la península ibèrica i els seus voltants.

Volem conèixer-nos més i aprendre a treballar coordinades, tant en l'àmbit global, com en els múltiples àmbits locals i sectorials. Som xarxes noves, no tan noves i veteranes. Tenim en comú la nostra oposició al sistema capitalista i l'aposta i priorització de la construcció d'alternatives. Ara tenim l'ocasió de col.laborar tots i totes de manera més integral. La millor forma de començar és organitzar aquest esdeveniment junts.

Volem posar en comú i alimentar pràctiques que caminen cap a una altra forma de viure, en un moment crucial per la crisi del sistema.

Exemplificar i multipliques els projectes i les coordinacions que existeixen en l'àmbit local per avançar en el camí de nous models socio-econòmics.

El lloc escollit és Ruesta, poble de la província de Saragossa i a un pas del Pirineu aragonès. Ruesta va ser expropiat i desallotjat a causa de la construcció de l'embassament de Yesa, que també va acabar amb la vida en altres pobles propers, Tiermas i Escó. Aquest territori segueix amenaçat 50 anys després pel projecte de recreixement de Yesa, que afectaria greument a la seva maltractada riquesa cultural i natural. Aquesta gran obra pública, a més de tenir importants afeccions sobre el medi ambient, amenaça jaciments arqueològics i diversos béns culturals protegits en l'àmbit del Camí de Santiago, patrimoni de la humanitat des de 1993. El sindicat CGT (Confederació General del Treball) s'autogestiona la recuperació de Ruesta des de 1988, quan la Confederació Hidrogràfica de l'Ebre li va cedir l'ús del poble.

En solidaritat amb la bona gent que resisteixen i lluiten pels seus pobles vius, la trobada es planteja al mateix temps com una Concentració de 4 dies pel decreixement de Yesa. Per la recuperació natural del riu Aragó.

La trobada seguirà dinàmiques assembleàries, amb un programa que inclourà àrees temàtiques, àrees transversals i reunions territorials, i que intentarà combinar la presentació prèvia de documents, amb l'autoorganització durant l'esdeveniment per als propis participants.

Ja comptem amb una proposta d'àrees temàtiques, que serien les següents: habitatge, economia alternativa i solidària, treball assalariat, ecologia pràctica, sobirania alimentària, educació, energia, transport, salut, relacions humanes i vida comunitària, comunicació alternativa, centres socials i oci.

Des d'ara podeu enviar documents i propostes per a cada una d'elles. I també podeu començar a aportar el que us sembli pertinent per a les àrees transversals.

La informació de com fer-ho, la trobareu a:

http://redesenred.net/pg/blog/group:16/read/567/lelo-para-participar-en-las-areas-temticas-y-transversales

Finalment, però no menys important. COMENCEN LES INSCRIPCIONS PER LA TROBADA. Us podeu inscriure anant a:

www.sincapitalismo.net/es/form/inscripciones-encuentro-redes-en-red

Cal que totes les participants us inscriviu, ja que els espais són limitats. La inscripció és gratuïta, l'allotjament en acampada també. Les opcions sobre menjars, transports i altres allotjaments les posarem en comú pel que fa les concretem.

>>> La data límit per a la inscripció és el 26 de març.

En solidaritat

Grup convocant de
XARXES EN XARXA, construint alternatives al capitalisme

www.redesenred.net

(grup convocant format per gent de Podem viure sense capitalisme, Ecologistes en acció, Xarxa de permacultura ibèrica,
CGT, moviment Zeitgeist, Xarxa pel decreixement, Caracol Zaragoza xarxa de persones per l'autonomia zapatista, REAS i obert a qui es vulgui sumar)

http://redesenred.net/pg/pages/view/637/

<\/span>
  • Etiquetes

  • Dins la mateixa secció