CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Xè Congrés de CGT Catalunya: Ermengol Gassiot, nou Secretari General, i important relleu generacional al Secretariat Permanent

Diumenge, 13 abril, 2014

x_congres_1.jpg

@ErmengolGassiot escollit per unanimitat secretari general de @CGTCatalunya, amb el vot favorable de tots els sindicats presents. No recordem cap elecció de secretari general amb una unanimitat com la del Xè Congrés realitzat a Mataró els dies 11 i 12 d'abril. Important relleu generacional al Secretariat Permanent i moltes ganes de lluita. #LaRevolucióEsCrear

El desenvolupament del Xè Congrés ordinari de CGT Catalunya ha facilitat que conclogui un dia abans del previst, aprovant-se un nou Secretariat Permanent amb un suport superior al 85% dels vots dels 36 sindicats amb dret a vot acreditats en el Congrés, i una Secretaria General aprovada amb el suport unànime de tots els sindicats. Pel que fa a les ponències sobre acció sindical i social han estat aprovades amb un suport superior al 70%.

La CGT de Catalunya surt reforçada i renovada després del seu Xè Congrés, un comici que pot marcar un abans i un després en la dinàmica de l'anarcosindicalisme i de les lluites sindicals i socials a Catalunya.

El nou SP de #CGTCatalunya i els acords adoptats per a l'acció sindical i social al Xè Congrés realitzat a Mataró, una oportunitat per potenciar les dinàmiques de lluita i mobilització contra les polítiques econòmiques i socials del(s) govern(s), contra la precarietat, contra el feixisme i contra la repressió.

Emotiu final del Xè Congrés de la CGT de Catalunya a Mataró, durant la intervenció del nou secretari general, en un ambient positiu i constructiu. Mirem endavant agraint la feina realitzada pels anteriors Secretariats Permanents i donant molt d'ànim al nou SP. Entre totes i tots hem de fer possible la revolució social.

Som-hi!

Joan M. Rosich, Coordinador del Catalunya


BIOGRAFIA NOU SECRETARIAT PERMANENT

Ermengol Gassiot Ballbè. Secretari General CGT Catalunya

Vilobí del Penedès (Alt Penedès). Arqueòleg i professor amb contracte interí. S'afilia a la CGT procedent de l'Assemblea d'Okupes de Terrassa l'any 1998.
En els anys posteriors participa en diverses iniciatives de l'organització dins de l'àmbit de l'acció social. Des de l'any 2006 és delegat al comitè d'empresa de la UAB per la CGT i ha participat activament en les mobilitzacions de treballadors/es universitaris dels darrers anys, sovint assumint les funcions de portantveu.
Des de febrer del 2010 ha ocupat la secretaria d'acció social de la CGT de Catalunya.

Josep Maria Pi Janeras. Secretari d´organització CGT Catalunya

Terrassa (Vallès Oriental). Retirat per invalidesa permanent. S'afilia a la CNT després de sortir de la presó Model l'any 1976. A partir del Congrés Extraordinari de Reunificació de l'any 1984 manté la seva vinculació i afiliació amb l'actual CGT. Ha sigut delegat sindical a l'empresa de neteja viària de Terrassa (EcoEquip) fins a la seva retirada. Ha mantingut diverses responsabilitats en la Federació Local de Terrassa de la i en els darrers anys ha sigut secretari d'acció social de la Federació Estatal de Neteja de CGT.

Saturnino Mercader Talavera. Secretari d´Acció Sindical CGT Catalunya

Sant Andreu (Barcelona). Conductor d’autobusos de TMB. L'any 1977 s'afilia a la CNT i desprès a CGT Correus. En entrar a treballar a autobusos va estar afiliat a CCOO dos anys fins que el 1994 participa en el naixement de CGT Autobusos TMB, on continua des d'aleshores. Durant la vaga "pels dos dies" de l'any 2008 és el president del comitè d'empresa i una de les cares visibles del conflicte. Actualment és coordinador del sector de transports per carretera i urbans de la FETYC de CGT.

Òscar Murciano Picón . Secretari d´Acció Social CGT Catalunya

Terrassa (Vallès Oriental). Treballador informàtic. S'afilia a la CGT el 2001 d’ençà la reactivació social que va suposar les mobilitzacions antiglobalització, on participava en un col•lectiu de contrainformació. Delegat de comitè d’empresa i membre de la secció sindical d’HP i de la Coordinadora d’Informàtica de la CGT. Implicat en la conscienciació del sector, creació d’afinitats amb moviments socials i el treball horitzontal en xarxa. Aposta per introduir a les lluites sindicals els nous mètodes de comunicació i acció que es realitzen al carrer. “La lluita social i la laboral és la mateixa lluita”.

Elvira Batlles Garcia. Secretària de Finances CGT Catalunya

Barcelona (Barcelonès). Gestora comptable. S'afilia a la CNT l'any 1976. Després d'uns quants anys d'estar desvinculada del món sindical s'afilia a la CGT al Sindicat de Banca, oficines i despatxos de Barcelona. Delegada de CGT a AXA, empresa en la qual treballa des del any 1989.

Carles Cunquero Uriarte. Secretari d´administració CGT Catalunya

Sant Boi de Llobregat (Baix Llobregat). Economista. És afiliat al Sindicat de Banca, oficines i despatxos de Barcelona de la CGT. Treballa des de 2002 a Atos Barcelona.

Moisès Rial Medina. Secretari de Comunicació CGT Catalunya

Puig-reig (Berguedà). Estudis de Treballador Social. S'afilia a la CGT l´any 1996, Treballador de Pirelli Neumáticos, S.A. a Manresa durant 14 anys, on va ser delegat sindical per CGT, participant a la FESIQ i a Joves de CGT, fins ser inclòs en el 1er ERO dels 3 de desmantellament de l´empresa de pneumàtics a Manresa. Actualment en atur i aprofitant des de llavors per a finalitzar Diplomatura de Treballador Social a UNED(ha estat representant d´estudiants al claustre estatal UNED) i adquirir coneixements de l’àmbit social i de noves tecnologies, realitzant consultoria TIC i formació en xarxes socials. Soci de l´Ateneu Columna Terra i Llibertat de Berga. Des del juny del 2012 ha ocupat la Secretaria de Comunicació de la CGT de Catalunya.

Mireia Bazaga Laporta. Secretària de Jurídica CGT Catalunya

Girona (Gironès). Advocada. S'afilia a la CGT Girona el 2008. Milita al sindicat a partir de l'any 2010. Exerceix actualment com a secretària Jurídica de la Federació Intercomarcal de CGT Girona. Participa a MALAPÈCORA col•lectiu feminista i anticapitalista de Girona i Salt i al Grup Antirepressiu de Girona.

Àlex Tisminetzky Fabricant. Secretari de Salut Laboral CGT Catalunya

Sants (Barcelona) Advocat laboralista especialista en Seguretat Social, i Tècnic Superior en Prevenció de Riscos Laborals. Participa actualment en diversos moviments socials del barri de Sants, com l'Assemblea Groga i l'Assemblea per unes Pensions Dignes. Va iniciar la seva militància a la Plataforma per la Unitat d'Acció (PUA) i l'Alternativa Estel, i va participar en Joves de la CGT. En els darrers anys ha participat en diverses jornades de formació de la CGT, xerrades de les Reformes Laborals, i en denúncies de Delegats de Prevenció en matèria de Salut Laboral.

Josep Garcia Vázquez. Secretari de Formació CGT Catalunya

Arboç del Penedès (Baix Penedès). Tècnic de promoció econòmica a la Diputació de Barcelona. Nat a Barcelona l'any 1974, resideix actualment a l'Arboç (Baix Penedès). Llicenciat en Sociologia per la UB. Durant la seva etapa universitària participà en la formació de l'Assemblea contra l'Atur i la Precarietat de la UB i la UPC. Afiliat al Sindicat d'Administració Pública de Barcelona (SAPB-CGT) des de l'any 2009, és delegat a la Junta de Personal de la Diputació des del 2012. Soci de l'Ateneu Arbocenc i del Casal Popular de Vilafranca, participa activament als moviments socials penedesencs, en espais com la Xarxa Unitària pels Drets Socials i Acció Antirepressiva del Baix Penedès.

Marta Padrós Castells. Secretària de Gènere CGT Catalunya

Barcelona (Barcelonès). Psicòloga. Professora associada i tècnica de suport a la recerca de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB). Afiliada a la CGT Ensenyament, ha participat de la Plataforma Unitària en Defensa de la Universitat Pública (PUDUP) i en diversos espais feministes. És delegada sindical a la UAB des de l'any 2013 i membre de la Plataforma de Capítol VI, que agrupa personal d'administració i serveis amb contractes precaris.

Joan M. Rosich. Coordinador Revista Catalunya

També s’ha escollit a Joan M. Rosich , de Reus(Baix Camp), com a Coordinador de la revista Catalunya, publicació mensual de la CGT de Catalunya, càrrec que ja havia ocupat des de l’anterior congrés de Lleida.

Barcelona, a 14 abril 2014

Moisès Rial, Secretaria de Comunicació CGT Catalunya