CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Xerrada a Lleida el 26 de març: ‘La sanitat pública en perill’

Dimecres, 23 març, 2011

xerrada la sanitat pública en perill

Dissabte 26 de març. 18h.
Baixos de la parròquia de la Bordeta (c. Hostal, 3), Lleida

Xerrada 'La sanitat pública en perill' a càrrec d'Àngels Martínez Castells, membre de DEMPEUS per la sanitat pública.

Copagament, retallada del 10% del pressupost, afavoriment de les mútues, més llistes d'espera, contractes precaris, privatització, retallades salarials,...

El govern de CIU, amb el conseller Boi Ruiz al capdavant, està protagonitzant una agressió envers la sanitat pública que té com a principal beneficiari les empreses privades i el capital financer. El discurs que legitima les retallades en sanitat és que calen retallades per reduir el dèficit i que en la sanitat hi ha molta gent que abusa dels serveis.

Així veiem com es redueixen els sous i es precaritza el treball dels professionals de la sanitat, es tanquen i desplacen serveis sanitaris, s’incrementen les llistes d’espera, es paralitzen inversions, s’aposta per l’autogestió dels centres d’atenció primària per concedir la seva gestió a empreses privades, s’intenta culpabilitzar als usuaris de l’ús de la sanitat amb l’estratègia de la “factura a l’ombra”, pas previ per legitimar el copagament.

No ens serveixen excuses. Mentre la mitjana de l’Unió Europea en despesa sanitària és del 9,4% del PIB l’Estat espanyol gasta el 8,4%. Per tant, no es malgasten recursos i si volem ser europeus ens cal millorar la sanitat.

Amb Boi Ruiz (que abans de ser conseller era el màxim responsable de la patronal hospitalària de Catalunya) tenim assegurat el camí cap a la privatització de la sanitat. No podem permetre que es responsabilitzi del deteriorament de la sanitat als més febles i al immigrants. De fet, com recalca un estudi de la Universitat de Lleida, els immigrants gasten quatre vegades menys en medicaments que la resta de lleidatans.

Els veritables responsables de les retallades socials són els poderosos de la societat ( sector financer, constructores, multinacionals…) que amb l’ajuda dels polítics de diferent color (CIU, PP, PSOE) ens fan pagar la crisi al més febles, pensionistes, treballadors, immigrants, estudiants etc.

Assemblea Ciutadana de Ponent "Que la crisi la paguin els rics"

cassolades.blogspot.com

facebook.com/quelacrisilapaguinelsrics

Banc del Temps de la Bordeta

bancdeltempslabordeta.blogspot.com/

<\/span>
  • Etiquetes

  • Dins la mateixa secció