CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Xerrada a Reus el 26 de març: FRONTERA SUD. Noves polítiques de gestió i externalització del control de la immigració a Europa

Divendres, 13 març, 2009

Dijous 26 de març, 20 h.,
local CGT (Raval Santa Anna 13, 2n, REUS)

Xerrada-Col·loqui amb:

Cristina Fernández, de l'Observatori del Sistema Penal de la Universitat de Barcelona (www.ub.edu/ospdh/)

Hibai Arbide, de l'Espai per la Desobediència a les Fronteres (www.sindominio.net/desobeint/)

+ Presentació del llibre "Frontera Sur" (Virus editorial).

El procés d’ampliació de la Unió Europea i d’obertura de les fronteres interiors, en els últims anys, ha anat acompanyat d’una creixent bunquerització de les fronteres exteriors i un llistat inacabable de morts entre els qui no tenen altra opció de supervivència que arriscar la vida per a entrar a Europa.

Per a tancar el pas a les masses empobrides del Sud i de l’Est o per a regular el flux de sense papers adaptant-lo a les necessitats del mercat negre de treball —un dels pilars del «mercat lliure»—, la UE no ha dubtat en recórrer a legislacions de control cada vegada més autoritàries, a les tecnologies més sofisticades, a la militarització de les fronteres i també als mètodes més abjectes de xantatge per a externalitzar la responsabilitat del control de l’emigració procedent de tercers països als països confrontants amb la UE.

Els centres d’internament d’emigrants —aquests limbs legals que podríem considerar els «Guantánamos» europeus—, la col·laboració policial i militar a través de l’agència europea Frontex, juntament amb els acords bilaterals de repatriació a canvi d’ajuda al desenvolupament i contingents de contractes de treball per a emigrants, són els tres eixos principals de la política migratòria europea.

L’Estat espanyol s’ha convertit en un dels paladins d’aquesta política i, juntament amb Itàlia i Grècia, en un dels guardians de la Frontera sud.

El llibre "Frontera Sur" inclou les col·laboracions de Paolo Cuttitta, Mike Davis, Helmut Dietrich, Núria Empez, Espai per la Desobediència a les Fronteres, Cristina Fernández, Mikel Mazkiarán, Eduardo Romero, Kerstin Seifer i Héctor C. Silveira.

Organitza: Àrea Immigració CGT Reus

>>>>> Adjuntem cartell xerrada

Attached documents

 

  • Etiquetes

  • Dins la mateixa secció