CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Xerrada-debat el 16 de juliol a Granollers sobre el 75è aniversari de la Revolució de 1936

Dimarts, 12 juliol, 2011
Compartició en facebook
Compartició en twitter
Compartició en email
Compartició en telegram
Compartició en whatsapp
Compartició en print

cartell xerrada i exposició

El proper 19 de Juliol, es compleix el 75 è aniversari d´una de les revolucions que va canviar les condicions de vida de milers de treballadors i treballadores catalanes i de la resta de l'estat, quan,
després de derrotar el feixisme, passaren a controlar la majoria d´aspectes de la seva vida. Centenars d´empreses, camps de conreu, escoles, passaren a ser gestionats pels mateixos treballadors/es a
través de les col·lectivitzacions i cooperatives. Aquells/es que fins aquell dia se li negaven els seus drets bàsics passaven a convertir-se en els protagonistes de les seves pròpies vides.

A la comarca aquesta realitat, comportà que centenars d´empreses com la Teneria i Can Fàbregas de Mollet, la Tintoreria Franco-Española de Parets, o Roca Umbert, Can Trullàs i Estabanell i Pahisa S.A de Granollers fossin gestionades en favor del poble, i no per beneficiar una minoria; què milers d´hectarees de conrreu fossin gestionats pels seus propis treballadors/es; que l´habitatge es convertís en un dret i no en una mercaderia a través de la seva municipalització; que es creessin cooperatives de consumidors/es, etc.

Actualment el capitalisme ens està mostrant la seva autèntica cara. Amb una realitat de crisi, i precarització de la majoria de la població. Aquesta realitat, a nivell comarcal es concreta amb més de 33.000 persones aturades, amb empreses amb beneficis que volen acomiadar treballadors/es com Derbi, amb desnonaments, i la destrucció del nostre territori.

Davant dels intents de criminalització i falsificació de la història per part dels i les historiadors/es al servei del poder, nosaltres avui com ahir, reivindiquem a aquells homes i dones que cercaven una
societat més justa, igualitària i lliure per a tothom. Com a llibertàries ens comprometem a continuar la lluita amb els objectius i conviccions que defensaven aquells revolucionaris i revolucionàries.

Gabinet de Premsa - Assemblea Llibertària del Vallès Oriental

assemblea.llibertaria.vo(arroba)gmail.com

www.assllivo.blogspot.com


Activitats previstes per aquesta data:

Exposició fotogràfica "L’exili republicà a França" i Xerrada-debat sobre el 75èaniversari de la Revolució del 36

L'Exposició, cedida per CNT66 Pyrénées-Orientales, es podrà visitar del 05 al 23 de juliol al cafè-restaurant Anònims de Granollers.

Xerrada-debat

75è aniversari de la Revolució del 36

La lluita del moviment llibertari contra el feixisme i per la revolució social

Dissabte, 16 de juliol a les 18 h.

Lloc: Anònims. C/ Miquel Ricomà, 57. Granollers

Amb Enric Melich Gutiérrez (exiliat a França, combat amb la guerrilla i col.labora amb una xarxa d’evasió. Finalitzada la segona guerra mundial continua activament la seva lluita llibertaria contra la dictadura franquista)

Organitzen: Assemblea Llibertària del Vallès Oriental, CGT, Anònims, CNT66

Attached documents

<\/span>
Compartició en facebook
Compartició en twitter
Compartició en email
Compartició en telegram
Compartició en whatsapp
Compartició en print
  • Etiquetes

  • Dins la mateixa secció