CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Xerrada debat sobre la horrible situació laboral a les empreses càrniques de Lleida

Dimarts, 12 octubre, 2021

La CGT Lleida organitza una xerrada per informar i debatre sobre la dramàtica situació laboral dels i els treballadores de les empreses càrniques a la província de Lleida

 

Dissabte passat dia 9 d’octubre, al teatre l’Amistat de Mollerussa es va realitzar una xerrada sobre els drets laborals, la precarietat i explotació dels i les treballadores dels escorxadors i la industria càrnica.

Aquesta xerrada va sorgir de la necessitat expressada per bona part dels i les treballadores d'escorxadors i empreses càrniques de la zona. Un drama silenciat i invisibilitzat respecte les situacions laborals que allà experimenten i que sovint han hagut d'aguantar. Situacions que tendeixen a ratllar l’explotació laboral i els abusos i on el racisme estructural està a l’ordre del dia.

En aquest acte, organitzat i moderat per la CGT Lleida, es va comptar amb la presència del col·lectiu Càrnies en Lluita, una agrupació de suport als  treballadors i treballadores de la indústria càrnica de Vic. Van explicar la seva experiència en la lluita pels drets laborals i per la dignitat en el treball, com van aconseguir acabar amb les falses cooperatives i com van posar el focus mediàtic en les empeses mafioses que controlen el sector.  

També van participar en aquest acte membres del sindicat CNT Osca, que van relatar la situació dels i les treballadores del megescorxador Litera Meat de Binèfar, els quals porten més de 2 anys en lluita pels seus drets. Van explicar algunes situacions dramàtiques viscudes per aquests treballadores amb els centenars d’accidents laborals que pateixen cada any.

Durant tot l’acte es va posar èmfasi en els drets bàsics dels i les treballadores dels escorxadors i les empreses processadores de carn. Al llarg de vetllada, cridava l’atenció les barbaritats que explicaven els treballadors i els col·lectius convidats d’altres territoris, i sobretot el silenci existent de l’administració i de la patronal, que aniquila els drets laborals i socials, cosa que ens ha de fer pensar sobre quin model de societat hem construït.

Des de la CGT Lleida consideren que conèixer aquests drets és el primer pas per poder defensar-los i per això fan una crida a la importància d’organitzar-se i defensar-se com a col·lectiu i donar suport a aquestes lluites per revertir la situacions d’explotació i abusos que pateix la classe treballadora d’aquest sector.

CGT LLEIDA

10 OCTUBRE 2021